Julekalenderindlæg
0

“3 dage i London med 3 forskellige temaer” af Kristoffer Føns / Rejsekris

I dette indlæg vil jeg fortælle om en rejse til London, jeg var på tidligere i år. Min kæreste og jeg havde 3 dage i London, der alle var meget forskellige, og som meget godt bevidner, hvor forskelligartet den engelske hovedstad er. En dag i musikkens tegn Når jeg er i London, drages jeg af […]

“3 dage i London med 3 forskellige temaer” af Kristoffer Føns / Rejsekris

I dette indlæg vil jeg fortælle om en rejse til London, jeg var på tidligere i år. Min kæreste og jeg havde 3 dage i London, der alle var meget forskellige, og som meget godt bevidner, hvor forskelligartet den engelske hovedstad er.

En dag i musikkens tegn
Når jeg er i London, drages jeg af den (engang så) alternative, rockede bydel Camden Town, der er beliggende i det nordlige London. Camden Town er uden tvivl ikke, hvad den har været, og nu om stunder flokkes Camden High Street hver dag af turister, der strømmer mod det verdenskendte Camden Market.

Camden er kendt for at have været midtpunktet for den britiske indierockscene i 80’erne og 90’erne, hvor det ikke var usædvanligt at se kendte ansigter fra bands som Blur, Pulp og Oasis drikke på pubberne i bydelen.

Camden er muligvis ikke det samme længere, men ikke desto mindre er der fortsat en helt speciel stemning, der stadig emmer af rock ’n roll. I særlig grad på pubben the Dublin Castle, hvor min kæreste og jeg indtog en bås, drak en pint of cider og nød synet af de specielle typer, der frekventerer den legendariske pub.

Camden kanaler i London

Tidligere på dagen havde vi slentret langs kanalerne fra King’s Cross til Camden – en tur, der ikke blev dårligere af, at april-vejret viste sig fra sin bedste side med solskin og knap 25 grader.

Gåturen fra King’s Cross til Camden er virkelig anbefalelsesværdig for alle, der gerne vil opleve andre sider af London end de velkendte high street-shoppinggader og seværdigheder.

Efter at have drukket en lækker cider tog vi en bus og derefter tuben til Shepherds Bush Empire, hvor det upcoming, britiske rockband Circa Waves gav et brag af en koncert.

Jeg er vild med at se koncerter i London, både pga. de fantastiske bands, men ligeså meget pga. den eminente stemning, som det britiske publikum altid er garant for – her er det de færreste, der blot står og sipper til deres pints, nej, der bliver danset igennem.

Mange af spillestederne i London er desuden af ældre dato og emmer således af historie. Shepherds Bush Empire er da også et af de smukkeste spillesteder, jeg har besøgt.

En dag i det klassiske London
Dagen efter var mit hoved en anelse tungt, men det er aldrig noget, der ikke kan kureres af en full English, og i løbet af formiddagen kom vi afsted mod Oxford Street. En gade jeg sædvanligvis holder mig fra, men ikke desto mindre ligger der en række gigantiske sportsbutikker og en Topshop, der ifølge min kæreste er ekstra god 🙂

Heldigvis er Carnaby Street, med bl.a. Liam Gallaghers Pretty Green, ikke langt derfra, så efter en hektisk tur på en af Europas største shoppinggader kunne vi få lidt mere ro på.

Efter at have kigget på mod-clothing i Carnaby Street, slentrede vi rundt i Soho, som altid er betagende. De små gader, gamle pubber og mange fede butikker er altid spændende. Herefter gik turen ned til Themsen, hvor (endnu) en tur i London Eye ventede.
Min kæreste havde aldrig været oppe i det store pariserhjul, så den fik jeg hurtigt sat på ’to-do’ listen for vores London-rejse. Det er en tur, jeg vil anbefale alle, der rejser til London – men husk for guds skyld at booke billetterne hjemmefra, medmindre I er vilde med at stå i kø 🙂

Rejsekris i London

Efter turen i London Eye vandrede vi de cirka 50 meter mod øst og steg på en båd, sejlede østpå og stod af ved Tower of London. Både bådtur i London & et besøg ved Tower bør ligeledes være på de flestes to-do liste, hvilket jeg da også nævner i min gratis e-bog om seværdigheder i London (bogen kan hentes på Storbritannien.dk).

En dag i det gamle, moderne London
På vores sidste dag i London gik turen (igen) til det østlige London. Det gamle arbejderområde omkring Shoreditch (lidt nord for Tower of London) er de sidste 10 år blevet transformeret fra klassisk arbejderklassekvarter til et af Europas mest trendy hipster-kvarterer.

Særligt Brick Lane er nu verdenskendt for sin blanding af indiske restauranter og second hand-butikker. Jeg synes personligt, det er meget sjovt at kigge i disse second hand-butikker, om end det er sjældent, jeg rent faktisk finder noget, jeg har lyst til at købe.

Det østlige London

I den sydlige ende af Brick Lane ligger dog en fantastisk pladebutik ejet af det legendariske indie-pladeselskab Rough Trade Records. Pladebutikken har alt, hvad indie-hjertet begærer og endda også en lille café med te, kaffe og lidt forskellige kager. Dér kan jeg anbefale musikelskere at slå vejen forbi.

Brick Lane er ganske vist (også) befolket af en del turister, men er alligevel et besøg værd, når turen går til London. Bliver der for befolket, så slå eventuelt forbi pubben Old Blue Last og få en tiltrængt pint.

Det gjorde vi selv – med stor succes.

Dagens indlæg er skrevet af Kristoffer Føns / Rejsekris. Kristoffer siger om sig selv: “Hej! Mit navn er Kristoffer Føns, men når jeg blogger om rejser er det under aliaset Rejsekris. Jeg er vild med at udforske ukendte, europæiske storbyer, men vender altid tilbage til London, der står mit hjerte utrolig nært.”

Tekst og billeder er copyright © Kristoffer Føns.

Kristoffer Føns

Kristoffer Føns / Rejsekris står bag rejseblogsene Storbritannien.dk og Rejsekris.

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!