Rejsejulekalenderen 2016
0

“3 smukke rejseoplevelser på Yucatán halvøen – Mexico” af Lise Kryger

Du kender sikkert spørgsmålet: “hvilket sted har så været det smukkeste, af de steder du har rejst?” Og du kender sikkert også den indre film der streamer for dit indre øje – stederne, de smukkeste du har set – én for én dukke op. Og du har sikkert også svaret. Hvorefter en endnu smukkere er […]

“3 smukke rejseoplevelser på Yucatán halvøen – Mexico” af Lise Kryger

Du kender sikkert spørgsmålet: “hvilket sted har så været det smukkeste, af de steder du har rejst?” Og du kender sikkert også den indre film der streamer for dit indre øje – stederne, de smukkeste du har set – én for én dukke op. Og du har sikkert også svaret. Hvorefter en endnu smukkere er dukket op – og endnu en …

For hvordan kan man vælge den ene smukkeste rejseoplevelse?

Der er så ufatteligt mange smukke rejseoplevelser.

Både skønhedsmæssigt, flotte palmestrande, azurblåt klart hav, bjerge med sne på, smukke menneskers øjne der spejder ud i verden … smukke skove, ørkener, dyr, byer, huse …

Hvordan er det muligt at vælge én ud?

Jeg kan ikke. Der er alt for mange at trække frem. Til gengæld har jeg valgt 3 smukke rejseoplevelser ud, oplevet på ét sted i verden, nærmere betegnet: Yucatán halvøen i Mexico.

Rejseoplevelserne har jeg valgt lige fra hjertet … for jeg tror, det er der de ligger gemt.

Her kommer de:

1. Skildpadderne ved Tulum strand

Vi vidste ikke hvad det var, der lå foran os, da vi kom gående i vandkanten, en aften ved Tulum strand. En stor sten, troede vi. Indtil den pludselig bevægede sig.

Så gik det op for os, at stenen var en stor skildpadde, som var gået i stå på vej ud i vandet.

Vi opdagede, at den havde været oppe og lægge sine æg, for derefter at ville svømme ud i det store turkise hav igen.

Oplevelsen gik lige i hjertet på mig. Så stort og mageløst et dyr. Lige foran os. Og da vi senere gik ud for at se den igen, var den væk.

Skildpadde lægger æg på en strand på Yucatán halvøen i Mexico

Senere på aftenen, da vi gik langs stranden igen, spottede vi flere skildpadder, og vi var hooked. Oplevelserne var enestående, hver gang vi så en skildpadde, der dukkede op af vandet og mavede sig hen over sandet for at lægge sine æg, var vi som tryllebundne.

At opleve disse dyr, der havde rejst tusinder af mil for at lægge deres æg, det samme sted de selv var blevet født, er blandt det smukkeste jeg endnu har oplevet i mit liv.

2. Maya byen Cobá

Der er noget mystisk og eventyrligt at befinde sig i den gamle ruin by Cobá, tidligere skabt og beboet af den præcolombianske maya civilisation.

Dybt inde i den yucatánske jungle ligger de gamle ruiner og summer af historiens vingesus og skæbnefortællinger.

Det er ikke svært at lade fantasien få frit løb, når ruinerne og pyramiderne fortæller dramatiske historier om ofringer, storhed og fald. Om rigdom der endte i hungersnød.

Historier og eventyr, som prikker inde under huden, ikke mindst, da jeg kravlede op af den store Cobá pyramide og så ud over junglens top.

Pyramide på Yucatán halvøen

3. Mayaindianernes San Cristóbal de las Casas

Det første der ramte mig, da vi ankom til byen, var den kølige og rene bjergluft. Og duften af brænde, der blev brændt af i byens huse.

Det næste jeg bemærkede var farverne på husene, de gamle bygninger. Og så var der indianerne. Musikken. Maden. Festen på gadehjørnet, ved restauranten, på markederne.

Smukke huse på Yucatán halvøen

Her var tætte skyer, der nærmest ramte byens tage og der var højt solskin, som fik pytterne på gaden til at tørre ud på et splitsekund.

Små farverige flag, der blafrer i vinden. Børn der leger, kvinder der snakker, mænd der ler.

San Cristóbal de las Casas, delstaten Chiapas’ hovedstad indtil 1892 og byen hvor ildfluerne danser i mørket.

Dagens indlæg er skrevet af Lise Kryger.

Lise er selvstændig og arbejder med flere online projekter. Blandt andet står hun bag rejsebloggen Eventyrsstyrelsen.dk, hvor de blogger om alverdens eventyr og rejseoplevelser. Indlæggene kommer hovedsageligt til at bestå af hendes og Peters beskrivelser af oplevelser de har haft af de 28-30 lande de har rejst i, både i og udenfor Europa. Lises 3 favorit lande: Australien, Mexico og Nepal. Fremtidsplanerne går på at bygge en tilværelse op med så mange eventyr fra verden som overhovedet muligt.
Desuden har de firmaet Stærke Sider, hvor de laver hjemmesider til firmaer.

Tekst og billeder er copyright © Lise Kryger.

Lise Kryger

Lise Kryger og hendes mand Peter Vejrum Terp står bag hjemmesiden Eventyrsstyrelsen.dk og hjemmesiden En verden af rejser.

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!