Julekalenderindlæg
0

“Byliv i Singapore” af Aage Krogsdam

SINGAPORE: Forretninger og fornøjelse er en integreret del af dagligdagen i den travle og hektiske by tæt ved ækvator, hvilket betyder, at du sveder hele tiden i det fugtige og varme klima. Men ikke desto mindre er der fart, fest og glade dage overalt i den travle by. Ø-staten Singapore, der ligger ved sydspidsen af […]

“Byliv i Singapore” af Aage Krogsdam

SINGAPORE: Forretninger og fornøjelse er en integreret del af dagligdagen i den travle og hektiske by tæt ved ækvator, hvilket betyder, at du sveder hele tiden i det fugtige og varme klima. Men ikke desto mindre er der fart, fest og glade dage overalt i den travle by.

Ø-staten Singapore, der ligger ved sydspidsen af Malaya halvøen, dækker et areal på kun 710 kvadratkilometer, næsten samme størrelse som Bornholm.
Alligevel bor her 5.5 mio. mennesker på det lille område, og derfor er pladsen ret trang.

Grøn by – 10 procent er parker
Allerede i begyndelsen af 1960’erne begyndte ledelsen i byen at intensivere arbejdet med at gøre byen grøn. I dag er mere end 10 % af østaten udlagt med mindre skove, lunde og parker.
Senest har det kæmpemæssige økologiske og bæredygtig have- og parkkompleks, Garden by Bay, tilføjet endnu en detention til Singapores grønne dagligdag. Og i dag taler man om City in a garden.

Gardens by the bay i Singapore

Før europæerne kom, var øen, der lå ved Singapore Rivers udmunding, en lille malaysisk fiskerlandsby.
I 1819 anlagde Britiske Ostindiske Kompagni under ledelse af Sir Stamford Raffles en handelsstation på øen, som blev brugt som en strategisk handelsstation langs krydderiruten.

Løvebyen
Den fik navnet Singapore, som betyder løvebyen. I dag er byen et af de vigtigste kommercielle centre i Sydøstasien med olieindustri, handel, skibsfart, verdens næststørste containerterminal, telekommunikation, computerteknologi, finansieringsselskaber, banker og forsikringsselskaber.
Singapore er et populært rejsemål, hvilket gør turismen til en af de største industrier. Omkring 15 millioner turister besøgte Singapore i 2014.

Udsigt over Singapore

30.000 sengepladser
Der findes et hav at flotte 5 stjernede hoteller i Singapore. Et af de meste kendte og mest eksklusive er Raffles Hotel indviet i 1887. Det er, er mere end 30.000 senge til rådigheder for de mange turister og forretningsfolk, som typisk opholder sig to til tre døgn i byen. I næsten hvert hotel er der et indkøbscenter to tre gange så store som vores Fisketorv. Ikke mindst i den store indkøbsgade Orchard Road ligger hoteller og indkøbscentre side om side på den flere kilometer lange gade. Ligeledes findes der flere kasinoer i byen.

Hotel med vild udsigt i Singapore

Sentosa
På øen Sentosa blev der i 2005 etableret et kæmpemæssigt ”Disney land” med alle mulige former for forlystelser med Universal Studies i spidsen.

Smukt hotel i Singapore

Lige siden grundlæggelsen i 1819 har Singapore været en dragende magnet for folk fra alle lande i Sydøstasien. I dag er byen befolket af kinesiske, malaysiske, indiske og arabiske samfund, samt et stort kontingent af fastboende forretningsfolk fra den vestlige verden. Det gør byen til en multietnisk metropol, som også afspejler sig i byens kulinariske oplevelser.

Dagens indlæg er skrevet af Aage Krogsdam. Aage er kasserer i Danske Rejsejournalister, og desuden arbejder han som freelance rejsejournalist. Aage har rejst over det meste af verden, og især landene Australien, Canada, Cypern, Finland, Grønland, Israel, Island, Malta, New Zealand, Nicaragua, Norge, Rusland, Sverige, Storbritannien, Sydafrika, Tyskland, USA, Venezuela og Østrig er hans speciale. Aages favorit rejselande er dog Australien, Canada, USA og Grønland. Aage har skrevet indlægget i samarbejde med Fritidsmagasinet, hvor du kan læse om flere rejser og om at have en go’ fritid.

Tekst og billeder er copyright © Fritidsmagasinet og Aage Krogsdam.

Aage Krogsdam

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!