Julekalenderindlæg
1

“Den værste ferie var i Spanien” af Helle Nørregaard

Den værste ferie var sidste vinter i Spanien, hvor vi lånte en lejlighed af nogle venner. (Min mand havde brækket foden en måneds tid inden, så det skulle have været en slags rekreation for ham.) Men det var én af den slags ferier hvor alt gik galt, lige fra at den lånte kuffert blev ødelagt, […]

“Den værste ferie var i Spanien” af Helle Nørregaard

Den værste ferie var sidste vinter i Spanien, hvor vi lånte en lejlighed af nogle venner. (Min mand havde brækket foden en måneds tid inden, så det skulle have været en slags rekreation for ham.)

Men det var én af den slags ferier hvor alt gik galt, lige fra at den lånte kuffert blev ødelagt, til at GPS`en ikke duede, sikringerne sprang og varmtvandsbeholderen gik i stykker. Lejligheden lå på første sal, med udvendig trappe op til en lille terrasse, hvorfra vi kunne nyde udsigten og en smøg, da vi begge ryger. Vi havde hver vores nøgle og havde fået nøje instrukser om, altid at tage nøglen med, da hoveddøren kun kunne åbnes ved brug af den. Desuden var der yderligere en trappe på bagsiden, i en helt lukket gård, (som man ikke kunne komme ind i udefra,) hvorfra man kom op til tagterrassen.

Efter et par dage, fik vi endeligt varmt vand, så jeg ville farve mit hår, (vi er begge i begyndelsen af 50’erne.) Mens min mand tog et (tiltrængt) bad, smurte jeg hårfarven i. Så jeg tog et håndklæde rundt om livet, da jeg jo var på vej i bad og ikke havde tøj på, jeg huskede nøglen og satte mig ud på indgangsterrassen for, at vente på at indfarvningen skulle virke en ½ times tid. Da min mand var færdig, tog han et blot tæppe om sig og spurgte om jeg havde husket nøglen, før han kom ud – det havde jeg og han lod derfor sin nøgle sidde på indersiden af døren, som han lukkede og kom ud for at nyde solnedgangen.

Da jeg mente, at det var på tide at skylle håret, satte jeg nøglen i døren og undrede mig over at den ikke ville dreje… Min mand forsøgte også og det tog os ikke lang tid, før vi erkendte, at vi ikke kunne komme ind. Der var gitter for vinduet, så det nyttede ikke noget at prøve den vej. Så stod vi der, mere eller mindre nøgne i skumringen, uden mulighed for at komme ind…

Min mand svøbte tæppet godt omkring sig og løb ned til én af de engelske naboer, som vi havde hilst på tidligere. Han kunne oplyse, at man IKKE måtte lade nøglen side i på indersiden, for så kunne man ikke låse den op udefra – men at næsten alle beboere havde prøvet det før eller siden. Det var en lidt unyttig oplysning på dette tidspunkt, vi havde mere brug for en løsning. Men der var ikke rigtig nogen, udover at en låsesmed tog flere timer, og kostede en mindre formue…

Min mand er heldigvis rådsnar og spurgte om han kunne låne en ”fold-ud-stige” – hvilken de sammen hentede. I mellemtiden stødt der endnu en udenlandsk nabo til som meget behjælpeligt fortalte om alle de andre som havde låst sig ude i tidens løb. De kom op ad trappen og min mand begyndte, at folde stigen ud for at sætte den op til taget, da den ene nabo begyndte, at gå ned igen. Da han blev spurgt om hvad han skulle, svarede han prompte at han ville hente nogle bukser da min mand jo var nøgen og ikke kunne klatre op på taget kun iført et tæppe…

Min mand mente dog ikke at det var et problem, han var allerede halvvejs oppe af stigen, for at kravle op på taget og derfra ned på tagterrassen. Herfra kunne han tage bagtrappen ned til det lille badeværelsesvindue – som jo var åbent, da han netop var stået ud af badet! Det var blevet både mørkt og køligt imens, og der stod jeg kun med et lille håndklæde om kroppen, mens min mand adræt kravlede op ad stigen iført et tæppe, som han underligt nok beholdt på undervejs…

Jeg nåede end ikke at blive nervøs, før han forsvandt i mørket, selvom der var et fald på mindst 6 meter hvis han smuttede ud over kanten. Der gik lidt tid, så hørte jeg et bump og bemærkede, at det vist var ham som ramte badekaret. Så gik der lidt længere tid hvortil den søde nabo tørt sagde; ”Jeg håber ikke det var med hovedet først.” Men min mand ville lige være anstændig og tage et par bukser på før, han åbnede døren. Sikken en ferie, nu er den kun morsom at tænke tilbage på, men dengang var det slet ikke sjovt!

Indlægget er skrevet af Helle Nørregaard. Helle beskriver her i sit glimrende indlæg, hvordan det virkelig kan gå galt på ens ferie, selvom man ikke har booket hotel på en øde ø eller ude midt i Gobi-ørkenen. Og som altid er det de virkeligt uheldige oplevelser, man selv efterfølgende kan grine højt og længe af.

Tekst og billeder er copyright Helle Nørregaard.

Helle Norregaard

There is 1 comment

  • […] december Den værste ferie var i Spanien En ferie i Spanien, der ikke går helt efter […]

  • Leave a comment

    Want to express your opinion?
    Leave a reply!