Julekalenderindlæg
0

“Eventyr på Nordspaniens kyst” af Stine Halmind

Spanien er sol, sommer og sandstrand … ik’? Joh, men vover man sig væk fra Costa del Sol, er der helt, helt andre oplevelser i vente! Tager man til det nordligste Spanien, er det som at komme til en helt ny verden. Der er stadig solskin og sandstrand at finde, men naturen og ikke mindst […]

“Eventyr på Nordspaniens kyst” af Stine Halmind

Spanien er sol, sommer og sandstrand … ik’? Joh, men vover man sig væk fra Costa del Sol, er der helt, helt andre oplevelser i vente! Tager man til det nordligste Spanien, er det som at komme til en helt ny verden. Der er stadig solskin og sandstrand at finde, men naturen og ikke mindst arkitekturen gør, at man føler sig som på en anden planet.

Her er fem snapshots fra den nordspanske kyst, hvor naturen og arkitekturen udgør den perfekte kulisse for et ægte eventyr. Spænd sikkerhedsselen og lad os komme af sted!

Santillana de Mar
Middelalderen har ikke helt sluppet sit tag i Santillana – selvom det ikke er til at overse, at der nu om dage er offentlig støtte og økonomiske interesser involveret i vedligeholdelsen af det middelalderlige look. Men blandt det kunstigt høje antal forretninger med ost, pølser, chokolade og lokale likører på hylderne findes små akavede tegn på, at her bor “rigtige mennesker” (dvs. ikke-turister). Eksempelvis kan man ikke få frimærker i byen, og i det lokale supermarked legede de lokale børn tagfat mellem hylderne – indtil mutter fik øje på de to lyshårede turister (mig og min rejsepartner) og straks kommanderede ungerne på plads.

Covadonga
I Spanien har selv den mindste by sin egen kirke – eller to! Covadonga er ikke engang en landsby, men en klippehule omgivet af en samling huse og en skov. Og så selvfølgelig de to berømte kirker, hvoraf den ene ligner en eventyrborg, og den anden er bygget ind i klippevæggen!

Covadonga er blevet tillagt stor (og formentlig overdrevet) historisk betydning som den første muslimske bastion, der faldt, under de kristnes 770 år lange mission om at uddrive maurerne af Spanien.

Lagos de Enol
12 km op ad bakke fra Covadonga “gemmer sig” et par enorme søer, Enol og Ercina (det er lige netop en af de magiske ting ved Nordspanien, at der gemmer sig så mange storslåede naturoplevelser på helt uventede steder!). 12 km lyder ikke af meget, men en hældning på op til 17% er ikke for tøsedrenge – eller folk med tendens til køresyge. Udsigten undervejs er til gengæld helt enestående! Turen kan også tages på cykel, hvis man vel at mærke har formen til det; ruten er nemlig blandt hovedretterne på menukortet ved navn Vuelta a España.

Playa de Las Catedrales
Kært barn har mange navne: La Playa de las Catedrales – Katedralernes Strand – eller på galicisk: Praia das Catedrais. Og det er endda bare et kælenavn! Egentlig hedder stranden Playa de Aguas Santas (“De Hellige Vandes Strand”). Den store attraktion ved Katedralernes Strand er de 32 meter høje klippeformationer, som vind og vejr har formet til grotter, buer og hvælvinger, der leder tankerne hen på arkitekturen i en katedral. Stranden kan kun udforskes ved lavvande, da den ved højvande bliver totalt oversvømmet; vi blev lettere overrumplet af højvandet, som stiger enormt hurtigt på den flade sandbund, og vi måtte smide sko og sokker!

San Andrés de Teixido
Billerne må ikke betrædes! For hvis du ikke besøger San Andrés, mens du lever, kommer du dertil, når du dør, og hvad er mere belejligt for sjælen end at foretage denne pilgrimsrejse i form af et insekt? Den diminutive landsby med omtrent 50 indbyggere er også et besøg værd for den imponerende udsigt over kysten og ikke mindst boderne med hjemmelavet orujo, en snapselignende likør, der laves på alt fra urter til kaffe.

Tilbage i min trygge stue, vel hjemme fra et af de største eventyr i mit liv, vil jeg blot sige tak for følgeskab på denne rejse gennem tre af Spaniens nordligste regioner. Ja, du læste rigtigt; du har lige været med på tur gennem Cantabrien, Asturien og Galicien. Og jeg håber brændende, at dette lynvisit har givet appetit på mere!

Dagens indlæg er skrevet af Stine Halmind. Stine er ekspert i spansk sprog og kultur, men hun har også rejst til eksotiske destinationer som Mexico, Kina og New Zealand. Med et par vandrestøvler og en notesbog er lykken gjort, og de skal selvfølgelig med i rygsækken til den næste drømmedestination: Vietnam. Stine er pt. bosiddende i Malaga – “med Middelhavet i forhaven og bjerge i baghaven” – hvor hun skriver artikler for Feriebolig-Spanien.dk Stine har også skrevet 10. decembers indlæg på Rejsejulekalenderen 2014, se indlægget her: http://www.julerejs.dk/paa-jagt-efter-morgenmad-zahara-af-stine-halmind/

Stine Halmind

Stine er ekspert i spansk sprog og kultur, men hun har også rejst til eksotiske destinationer som Mexico, Kina og New Zealand. Med et par vandrestøvler og en notesbog er lykken gjort, og de skal selvfølgelig med i rygsækken til den næste drømmedestination: Vietnam. Stine er pt. bosiddende i Malaga.

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!