Julekalenderindlæg
0

“Favoritrejsemål USA” af Annette Seier

Ingen tvivl, mit favoritrejsemål er USA, som jeg har besøgt rigtig mange gange. Underligt, at efter hvert besøg får jeg ikke følelsen af at have fået nok, men mere den følelse at jeg føler mig snydt, når jeg tager hjem og vil have mere af dette fantastiske land, som jeg holder meget af. Det er […]

“Favoritrejsemål USA” af Annette Seier

Ingen tvivl, mit favoritrejsemål er USA, som jeg har besøgt rigtig mange gange. Underligt, at efter hvert besøg får jeg ikke følelsen af at have fået nok, men mere den følelse at jeg føler mig snydt, når jeg tager hjem og vil have mere af dette fantastiske land, som jeg holder meget af.

Det er utrolig nemt at være gæst i USA. Amerikanerne er nysgerrige, hjælpsomme og meget imødekommende. Det allerbedste er næsten deres meget usnobbede væremåde. Dette gør sig gældende i deres påklædning og generelle udseende. Der bliver ikke kigget skævt til folk, fordi de ikke lige passer ind i en norm, hvilket jeg synes er dejligt befriende.
Amerikanerne har en evne til altid at ville forstå dig, er meget nysgerrige på din accent, og de fortæller dig gerne hele deres livshistorie på et split sekund, hvilket er meget spændende og dermed giver mig et indblik i livet, som der leves.
Et eksempel: Jeg ville tage et billede af en cable car i San Francisco. Den holdt stille midt i et kryds og nej, jeg var ikke lige hurtig nok, så føreren råbte til mig: “Du må gerne skynde dig, for jeg holder faktisk midt i et kryds.”
Det er amerikansk, når det er bedst.

Servicen er en af de ting, man først lægger mærke til, for i USA er der generelt altid rigtig god service. Som dansker nyder jeg f.eks. at gå ind i en tøjforretning. Imens jeg så går rundt og finder tøj, kommer der undervejs en ansat, som af flere omgange tager mit tøj med over til omklædningsrummet. Imens jeg så prøver tøjet, hjælper de også med at finde en evt. anden størrelse.
Jeg oplever også næsten altid, at tjeneren kommer hen efter serveringen og spørger til, om maden er ok, og om der er andet, de evt. vil kunne hjælpe med. Hele servicekulturen er en fornøjelse, selvom man som dansker lige skal vende sig til det, ligesom man skal vende sig til kulturen omkring drikkepenge, som selvfølgelig er en af drivkræfterne for den gode service. Men stoltheden er der, stoltheden, som vi som danskere sjældent har. Stoltheden for sit land, familien eller job og dette uanset hvilket position de ansatte bestrider, så er der en generel stolthed. Dejligt tankevækkende!

En ting, der er slående i USA, er, at “alting er bare større i USA”. Bilerne er enorme, og motorvejene er tit 8-10 spors, men når bilen skal parkeres, foregår dette på dejlige store parkeringspladser, hvor døren uden problemer kan åbnes uden at hakke den ind i nabobilen.
Portioner af mad er også enorme, så man skal huske at bestille deleretter eller en halv portion. Amerikanerne bruger i stedet for “doggy bag”, hvor de tager resterne med hjem.
På nær i storbyerne er hotelværelserne store med masser af plads, ikke noget med små, gnidrede værelser.
En tur i Walmart, der er USA’s Bilka, er også med i oplevelsen af, at “alting er bare større i USA”. Man kan med indkøbsvogne, der får Bilkas til at ligne ladet på en tre-hjulet cykel, gå en tur i supermarkedet og opleve, at juiceflasker indeholder en gallon (3,7 liter) og med valgmuligheder mellem ca. 20 forskellige mærker juice. Kød i supermarkederne i ganske almindelige pakker ville kunne mætte en hel landsby. Alting er bare større i USA!

Landet er jo på størrelse med Europa, og hver stat har sin egen ”personlighed”. Der er også forskellige love, regler og skatter i de forskellige stater. Det er lidt ligesom at rejse i Europa, hvor hvert land er forskelligt, hvilket gør det superspændende at rejse rundt i. Men i USA taler de bare samme sprog alle sammen, hvilket nedbryder barrierer.

En af de bedste måder at se dette land på er på Road Trip. Et land som USA er bygget til biler, og mange steder kan man næsten undgå at stige ud af den. USA har f.eks. drive thru til alt, fra fastfood, Starbucks, banker med hæveautomater til apoteker og mere almindelige indkøb. Bilerne er behageligt store, vejnettet fantastisk og benzinen billig. At køre og opleve disse enorme vidder, som dette land besidder, er den ultimative frihedsfølelse for mig.

Det er nu naturen, som slår benene helt væk under mig. Der er alt i dette smukke land, som med dets enorme størrelse jo har mange forskellige slags klima og vegetation. De to verdenshave, Stillehavet og Atlanterhavet, som har deres kystline til USA, alle nationalparkerne, bjergene, skovene, ørken og langt derude ligger øgruppen Hawaii. At bo i et indianerreservat, som f.eks. Monument Valley Navajo Tribal Park, som også er en nationalpark, er vildt og en meget smuk oplevelse.

Der er masser af smukke storbyer i USA, men én by vender jeg altid tilbage til, og det er Las Vegas. En vild by, hvor jeg, efter at have besøgt den 8 gange, stadig finder nye oplevelser. Byen har bare alt, masser af museer, forlystelser, nogle af de bedste spisesteder i USA, barer, shopping, en gammel bydel, nogle af verdens bedste shows, The Strip og masser af smuk natur lige i ”baghaven” af byen. Så denne by kan virkelig tilbyde noget til enhver smag.

Så der er ingen tvivl, mit favorit rejsemål er USA, det er menneskerne, kulturerne og naturen. Et land, der har virklig meget at byde på.

Dagens indlæg er skrevet af Annette Seier. Annette har været på 6 kontinenter og pt været i 53 lande. Annette står bag rejsebloggen Ontrip.Dk sammen med sin mand, Tore, og sin datter, Maria. Rejsebloggen blev startet i 2013, da Anette og Tore fik muligheden for i nogle måneder at rejse jorden rundt.
På mange af deres rejser er Maria med, og de er alle tre deltagende på bloggen og vilde med at rejse. Ellers har Annette altid elsket at rejse, opleve andre kulturer, naturen, anderledes arkitektur, spise fremmed mad, tale med menneskerne på sin vej og konstatere, at tingene ikke altid er sort/hvid. Disse oplevelser giver hende masser af energi.

Annette Seier

Annette står bag rejsebloggen Ontrip.Dk sammen med sin mand, Tore, og sin datter, Maria.

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!