Julekalenderindlæg
1

“Jeg elsker Bangkok – sådan kommer du også til det” af Kenneth Karl Nielsen

Mødet med Bangkok kan være skræmmende. Så snart du træder ud af flyet, rammes du af luftfugtigheden. Lufthavnen virker kæmpestor og uoverskuelig. Inde i byen kæmper taxi- og tuk-tuk-chaufførerne om din gunst. Solen brænder voldsomt ned på dig, eller kæmpe regnbyger vælter ned fra himlen. Trafikken er vild og uden regler. Larmen er enerverende. Smoggen […]

“Jeg elsker Bangkok – sådan kommer du også til det” af Kenneth Karl Nielsen

Mødet med Bangkok kan være skræmmende. Så snart du træder ud af flyet, rammes du af luftfugtigheden. Lufthavnen virker kæmpestor og uoverskuelig. Inde i byen kæmper taxi- og tuk-tuk-chaufførerne om din gunst. Solen brænder voldsomt ned på dig, eller kæmpe regnbyger vælter ned fra himlen. Trafikken er vild og uden regler. Larmen er enerverende. Smoggen hænger i dine næsebor, og det er vildt varmt.

For rigtig mange rejsende er besøget i Bangkok et nødvendigt bekendtskab, fordi de fleste rejsende i Thailand starter deres rejse her. Og det er bestemt ikke alle, der er lige vilde med byen!
Jeg vil opfordre alle til at give Bangkok en chance mere, for byen har så utroligt meget at byde på.

Gennem de sidste 20 år har jeg besøgt Bangkok en del gange, og hver gang jeg ankommer til lufthavnen, er det, som om at jeg kommer hjem.
Så snart jeg sætter mine fødder på Bangkoks jord, kommer der ro over mig. Det er tid til gensyn med dejlige mennesker og dejlige oplevelser, og det gælder både for Bangkok og resten af Thailand.

Start dagen i Bangkok med denne øvelse
Luk øjnene et øjeblik. Træk vejret dybt. Slap helt af. Smil. Rens hjernen, være positiv og åben dit sind. Så vil du være klar til at se en hel anderledes side af Bangkok end den, jeg beskrev i indledningen. En side af Bangkok, der byder på et smilende og gæstfrit folkefærd og masser af skønne oplevelser. Et Bangkok, hvor jeg blandt andet elsker at:

* Finde total afslapning i gyldne gemmesteder ved de mindre kendte templer.
* Observere Bangkok fra en lokal færge på Chao Praya-floden.
* Fare vild blandt de mange små boder i China Town.
* Drikke en kold, thailandsk øl fra en bar i Khao San-området.
* Spise stærk og krydret thailandsk mad fra en gaderestaurant.
* Forhandle priser på souvenirs med gadesælgere.
* Besøge Grand Palace – måske det smukkeste tempelkompleks i hele verden.

Hvordan kommer du så til at elske Bangkok?

Udvid din horisont – ikke alle forsøger at snyde dig
Mange rejsende kommer til Bangkok (og resten af verden) med den opfattelse, at alle de lokale kun er ude på at snyde dig. Det er simpelthen IKKE SANDT. De lokale sælgere forsøger bare at drive deres forretning bedst muligt, og du er den rige vesterlænding med masser af penge. Vær høflig, behandl alle pænt, for så vil du selv blive behandlet på tilsvarende måde af langt de fleste mennesker, du møder på din vej. (Læs artikel om de mest brugte snydetricks her).

Lær det venlige "nej tak”-smil
Lidt i stil med ovenstående råd er det en god idé at finde en god og venlig måde at afvise påtrængende sælgere på. Jeg har igennem årene udviklet et specielt "nej tak”- smil; i langt, langt de fleste tilfælde kan du afvise en sælger klart og bestemt på en venlig og hurtig måde.

Book et godt hotel til den første nat – køb eventuelt en ankomstpakke
Alt for mange kommer skævt ind på Bangkok, fordi de er trætte, når de ankommer til byen. Det kan være anstrengende at skulle finde transport og hotel i en ny storby, som du ikke kender.
Det er nemt at bestille et hotel online på forhånd, og både Jysk Rejsebureau og Kilroy Travels tilbyder ankomstpakker i Bangkok. Book gerne et lidt bedre hotel til den første nat – så kommer du godt i gang med Bangkok.

Kom væk fra alfarvej
Der er rigtigt mange mennesker og rigtigt mange turister i Bangkok. Kommer du med en smule stress fra en travlt hverdag i Danmark, kan byen være en meget overvældende oplevelse. Men heldigvis er ro og fred ofte tæt på.
Drej ned af en mindre vej, hav en bog med og sæt dig til at læse lidt i den på en bænk i en stille park, besøg mindre buddhistiske templer, hvor du rigtig kan mærke roen, og lad dig selv fare vild i Bangkoks gader – det er bestemt en oplevelse værd. Tag gerne en færge til vestsiden af Chao Praya-floden, hvor der er mere roligt, end der er i byens absolutte centrum.

Giv dig god tid
I den vestlige verden har vi fået opfattelsen af, at vi skal være utroligt effektive hele tiden. Alle ting skal foregå i et hurtigt tempo, og vi har af en eller anden grund altid travlt. Sådan er livet ikke i Bangkok og Thailand. Og hvis du accepterer dette fra starten, vil du få en helt anden og bedre opfattelse af Bangkok. Giv dig god tid – kæmp imod trangen til at være effektiv og kompetent. Brug gerne nogle dage i Bangkok, slap af og følg thaiernes rytme i byen i stedet for din egen. Hvad skal du egentligt nå?

Jeg håber, at du kan bruge ovenstående råd. Jeg elsker selv Bangkok, og jeg glæder mig allerede til mit næste besøg i byen.

Find rejsen til Thailand
Til dagligt arbejder jeg hos rejsesøgemaskinen travelmarket.dk. Vi har lavet en ny søgemaskine, hvor du kan sammenligne priser på rejser. For eksempel til Thailand eller mange andre lande over hele verden. Søgemaskinen hedder en Supersøger, og den søger på samme tid i flybilletter, hoteller, pakkerejser samt charterrejser.

Kenneth Karl Nielsen

Indlægget er skrevet af Kenneth Karl Nielsen. Kenneth er en af stifterne bag rejsehjemmesiden Backpackerplanet.dk, som er med i samarbejdet om at lave Rejsejulekalenderen. Kenneth har rejst i mere end 40 lande, og han er i øjeblikket i gang med at lave flere forskellige og meget spændende rejseprojekter.

There is 1 comment

 • "Luk øjnene et øjeblik. Træk vejret dybt. Slap helt af. Smil. Rens hjernen, være positiv og åben dit sind. Så vil du være klar til at se en hel anderledes side af Bangkok…"

  Total Ole Henriksen! 🙂 

  Fint lige at blive mindet om, hvordan man får en dejlig oplevelse i Bangkok.

  Jeg har nu altid selv godt kunnet li' byen på trods af, at første gang jeg besøgte Bangkok, kom jeg rejsende over grænsen fra Cambodia med en rejsetid på 16 timer, 2 break downs undervejs, total rød af jord i hele ansigtet og på tøjet af at have siddet på ladet af en pickup truck, havde hverken fået frokost eller aftensmad, havde ikke noget hotel ved ankomsten, kunne ikke hæve penge i hæveautomaterne (de lukkede kl. 23) – og så valgte min rejsemakker at få et kæmpe vredesudbrud på mig lige dér midt på Khao San road på en fredag aften, hvor alle andre var i festhumør og på vej i byen…

  "Luk øjnene et øjeblik. Træk vejret dybt. Slap helt af. Smil. Rens hjernen, være positiv og åben dit sind…"

  Men når nøden er størst, er hjælpen sjældent lagt væk.

  En glad australier bød os på øl, lånte os penge til næste dag og tog os med hen til et hotel med ledige værelser – skønt! Vi rejste videre sammen til Koh Chang og holdt jul.

  Venlig hilsen

  Anne Marie

  http://www.annemarieograsmus.blogspot.dk/

 • Leave a comment

  Want to express your opinion?
  Leave a reply!