Julekalenderindlæg
0

“Kreta – min største ferieoplevelse” af Emil Nielsen

Allerede i bilen på vej til lufthavnen kildrer det helt nede i maven. Jeg skal på rigtig ferie for første gang – også til Kreta, som jeg har hørt så meget godt om. Det er jo ikke fordi, jeg ikke har været i udlandet før, for jeg har været på skiferie i Sverige, Norge og […]

“Kreta – min største ferieoplevelse” af Emil Nielsen

Allerede i bilen på vej til lufthavnen kildrer det helt nede i maven. Jeg skal på rigtig ferie for første gang – også til Kreta, som jeg har hørt så meget godt om.

Det er jo ikke fordi, jeg ikke har været i udlandet før, for jeg har været på skiferie i Sverige, Norge og Østrig og på storbyferie i både Paris, London, Prag og Wien.

Alligevel er den her ferie noget helt specielt, da det er min ferie med strande, swimmingpool og masser, masser, masser af sol. Det er første gang, at jeg er på solskinsferie.

Kreta valgte vi sammen – mor, far, jeg og min lillebror. Det er helt første gang min lillebror skal på ferie. Mange af mine venner har været på Kreta, og de har sagt, at det er en helt fantastisk ø, der både har flotte strande og flot natur.

På Kreta bor vi i en lille lejlighed. Lejligheden er rigtig fin, da den ligger meget tæt på både vandet og poolen. Vi har dog også valgt lejligheden, fordi vi så kan spare på madbudgettet og får råd til at leje en bil og køre rundt på Kreta.

Vandet er dejlig varmt i både poolen og ved stranden, men det er ikke der, vi er det meste af tiden. Der er nemlig så meget at se på Kreta. 

Knossos-paladset
Nøøj, hvor er der mange mennesker ved Knossos, og det er en rigtig god idé at komme tidligt, så tror jeg, der er en smule mere fred. Knossos er et gammelt palads fra oldtiden, og det er her, at uhyret Minotaurus (menneske med tyrehoved) ifølge legenden holdt til. Besøget er en stor og varm oplevelse.

Samaria-kløften
Som om vi ikke havde fået varme nok, da vi besøgte Knossos, vælger vi at bruge en hel dag på at vandre i Samaria-kløften. Det er vildt hårdt og tog hele dagen. Nogle steder er der klipper op i begge sider i mere end hundrede meters højde. Godt at vi allesammen er i god form, for det er meget hårdere end forventet.

Spinalonga
Vi besøger også den lidt underlige ø Spinalonga, som der ikke længere bor mennesker på. Øen har engang været en italiensk fæstningsø, og her har engang boet en masse spedalske, som man tvang til bo på øen. 
Vi går hele vejen rundt om den lille ø.

Det er i øvrigt rigtigt sjovt at have bil, selvom far nogle (mange) gange bander højt over de andre bilister. Vi ser en hel masse ting, som man ikke ser, hvis man bare bliver i sin lejlighed eller på hotellet.

Mange af mine venner har været her, og de har slet ikke været ude og se de forskellige steder på Kreta. Det er ærgerligt, og det vil jeg sige til dem.

De har dog ret i, at det er meget dejligt at bo tæt på andre danskere (og nordmænd og svenskere) – det er lidt ligesom, at allesammen er nemmere at snakke med end hjemme i Danmark, og det er i grunden lidt underligt.
Det er helt fantastisk, at vi har godt vejr på hver eneste dag på turen. Fedt at vi bare kan hoppe lidt ud i poolen om morgenen, og at vandet i havet er rigtigt varmt.

Næste gang jeg skal på ferie, og jeg håber, det bliver snart, vil jeg dog gerne til en anden ø, men gerne i Grækenland. Hvis jeg altså ikke vinder i lotto, så vi allesammen kan tage til Thailand.

Indlægget er skrevet af Emil Nielsen. Emil på 17 år går i 10. klasse, og han elsker at rejse. Emils drømmerejsemål er uden tvivl Australien og Thailand, hvor han ikke bare vil ligge ved stranden, men han vil ud at opleve noget. Emil fortæller her i sit indlæg, at man sagtens kan få store rejseoplevelser på steder, hvor man måske ikke lige forventer det; det er nemlig ikke altid destinationen i sig selv, der er den største oplevelse. Det er ofte, hvad man ser og oplever, og hvem man gør det sammen med, der kommer til at stå som de største oplevelser, når man er kommet hjem igen. 

Emil Nielsen

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!