Rejsejulekalenderen 2016
0

“Marrakech: Et kaos af skønhed” af Kalle og Christa

Marrakech er måske ikke smuk i ordets traditionelle forstand; beskidte gader, rodet bybillede og en turist-gøgl alle vegne. Men byen emmer af liv og er så forskellig fra alt andet, vi har oplevet at den står smukkest i vores sind. Unescos verdensarv: Marrakech’ medina Her taler billederne for sig selv. Men for søren, snyd ikke […]

“Marrakech: Et kaos af skønhed” af Kalle og Christa

Marrakech er måske ikke smuk i ordets traditionelle forstand; beskidte gader, rodet bybillede og en turist-gøgl alle vegne. Men byen emmer af liv og er så forskellig fra alt andet, vi har oplevet at den står smukkest i vores sind.

Unescos verdensarv: Marrakech’ medina

Her taler billederne for sig selv. Men for søren, snyd ikke dig selv for medinaen!

Dejlig stemning i Marrakech
Medinaen i Marrakech

4 hurtige råd

Prut om prisen!
Marrakech’ mange turist-gøgls-sælgende mænd er kendt for at være nogle af de bedste i hele verden til at snyde turister og få enorme summer for deres varer.
Derfor: hvis du betaler mere end en tredjedel af ”prisen”, så betaler du alt for meget. (Hvis ”prisen” er 300 dirham – giv maks 100).

Pas på værdigenstande
Selvom vi følte os trygge nok til at slække på forholdsreglerne, så er der ingen tvivl om, at du ikke skal gå og flashe dit store spejlreflekskamera og din nye iPhone.
Specielt hvis du forlader de mest turistede områder, vil interessen blandt skumle typer stige.

Tag ikke imod ”gratis” sager
Hvis du på gaden bliver tilbudt noget gratis (henna-tatovering, småkage, armbånd), så lad være med at tage imod det. ”Sælgeren” vil altid forlange en urimeligt høj pris for ydelsen – og blive aggressiv, hvis I nægter at betale.

Bo i medinaen
Marrakech har et dejligt klima og et lavt prisleje, hvilket gør byen til et naturligt rejsemål for mange turister. Det er for sin vis godt – Marrakech oplever stor vækst.
Det betyder også, at der bliver bygget ekstremt mange hoteller i den nye bydel. Her kommer Marrakech slet ikke på samme måde til sin ret, som i den gamle bydel. Der er et stort skel mellem rige og fattige, folk kører i luksusbiler og det vrimler med solskoldede turister.
Medinaen er derimod den historiske, kulturelle og unikke oplevelse, du som rejsende søger.

Vi har også nogle flere råd (do’s and don’t’s) på vores blog – Hiatus.dk.

Husk Cascad d-Ouzoud

Som Afrikas næsthøjeste vandfald og beliggende få timer fra Marrakech, så vil vi gerne foreslå dig at tage til Cascad d’Ouzud, der er umådeligt smuk – her vil I blive mødt af imødekommende guider og livlige berberaber.

Vandfald ved Marrakech

2. decembers indlæg er skrevet af Kalle og Christa, der sammen står bag rejsebloggen Hiatus.dk. Kalle og Christa rejser ofte ud i verden for at opleve “nye kulturer og se historiske mesterværker, som vores forfædre har efterladt os”, som de selv siger det.
Følg Kalle og Christa på deres rejseblog: Hiatus.dk.

Kalle og Christa

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!