Rejsejulekalenderen 2016
0

“Min smukkeste rejseoplevelse – Midsommerfest i Østrig” af Lone Holm

Vi har vandret det meste af dagen i de smukke østrigske alper, hvor klokkerne bjælder i takt med koens skridt i det ujævne terræn. Udsigten er fabelagtig uanset, hvor du vender blikket. Vi står på toppen af verden, som min dengang 8-årige datter begejstret råbte fra udsigtsposten på alpen Hohe Salve i 1.829 meters højde. […]

“Min smukkeste rejseoplevelse – Midsommerfest i Østrig” af Lone Holm

Vi har vandret det meste af dagen i de smukke østrigske alper, hvor klokkerne bjælder i takt med koens skridt i det ujævne terræn. Udsigten er fabelagtig uanset, hvor du vender blikket. Vi står på toppen af verden, som min dengang 8-årige datter begejstret råbte fra udsigtsposten på alpen Hohe Salve i 1.829 meters højde.

Lone Holm view i Østrig til midsommer

Vi står længe og bare kigger ud – og ned. Og hun har ret. Det føles virkelig som om, at vi står på toppen af verden. Der er kun noget under os. Over os er der bare himmel. Den er blå med let diset skyer. Det er hverken varmt eller koldt, men sådan lige tilpas, og så er der stille. Udsigten er grøn. Der er masser af mørkegrønne fyrtræer og lysegrønt græs. Her er så fredfyldt, at selv den 8-årige står stille og bare dvæler ved naturens maleriske skønhed. Men alting har en ende. Vi må forlade toppen af verden for noget der er lige så godt. Vi skal nemlig til Midsommerfest lidt længere nede af alpen med udsigt over bjergkæden Wilder Kaiser.

Midsommersolnedgang i Østrig

Lige som herhjemme fejrer man midsommer med flammende bål, god mad og fest. Efter et skønt måltid mad kan vi nyde solnedgangen over Wilder Kaiser. Lige så fine de grønne farver var tidligere på dagen, lige så fine er de orangerøde og gullige farver fra solens sidste stråler. Himlen står i flammer. Det gør bålene også, for de tændes ét for ét på ryggen af bjergkæden. Det er en tradition, at byens mænd vandrer op på toppen af bjergkæden med brænde på ryggen for at tænde bål. Der er ikke bare ét, men mange. Også nede langs siderne er der bål. Nogle af dem er formet som et kors. Vores eget bål er stort og luner dejligt, nu hvor kulden kommer snigende. Det er rart at stå sammen og bare kigge ind i flammerne, og nyde stemningen. Omkring midnat er det tid til at sige godnat.

Morgenmad efter midsommerfest i Østrig

Da vi vågner om morgenen, skal vi mødes med en lokal guide, som vil føre os op til restaurant Hinterschiessling Alm gennem snørklede stier, mens vi finder blomster og urter. Guiden kan alle navnene på urterne i naturens eget apotek. Det er fascinerende. Vandreturen er lidt hård på tom mave, men det er det hele værd, for da vi når restauranten, møder vi et overordentligt veldækket bord med alt, hvad hjertet begærer af lokale specialiteter. Hvis vi var på toppen af verden i går, så er vi i himlen denne morgen. Her er yoghurt med friske bær, kaffe, varm chokolade, oksepølse, røget bacon, ost, hvidløgsost, brød, marmelade og meget mere. Guiden slår ud med armen. Det er bare med at tage for sig at retterne. Det skal han ikke sige mere end én gang. Mums.

Dagens indlæg er skrevet af Lone Holm. Lone er uddannet cand.comm. i journalistisk fra Roskilde Universitet og har arbejdet på Berlingske, B.T., Femina, og idag ejer og driver hun rejseblokken.dk, som du også kan følge på Twitter: @Rejseblokken
Lone har rejst i blandt andet Spanien, Frankrig, Grønland, Grækenland, Afrika, Tjekkiet, Østrig, Tyrkiet, Sverige, Norge, Portugal og Tyskland.

Og så deltog Lone med et indlæg til Rejsejulekalenderen 2014 med indlægget Skåne byder på skøn madvandring og cool Garage bar.

Tekst og billeder er copyright © Lone Holm

Lone Holm

Lone er uddannet cand.comm. i journalistisk fra Roskilde Universitet og har arbejdet på Berlingske, B.T., Femina, og idag ejer og driver hun rejseblokken.dk, som du også kan følge på Twitter: @Rejseblokken

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!