Julekalenderindlæg
0

“Mit favoritrejsemål?” af Laura Græns

Hvis man kender os eller blot har fulgt med på vores blog de sidste måneder, så er det nok tydeligt, at vi har en forkærlighed for USA. Første gang, turen gik dertil, var i 2011, inden vi begge startede vores uddannelser. Vi havde planlagt en roadtrip i to måneder, hvor vi ville fra øst til […]

“Mit favoritrejsemål?” af Laura Græns

Hvis man kender os eller blot har fulgt med på vores blog de sidste måneder, så er det nok tydeligt, at vi har en forkærlighed for USA. Første gang, turen gik dertil, var i 2011, inden vi begge startede vores uddannelser. Vi havde planlagt en roadtrip i to måneder, hvor vi ville fra øst til vest – og tilbage igen.

Planlagt er måske så meget sagt, for når vi tager afsted, uanset destination, er det sjældent, at vi har planlagt mere end de første overnatninger og selvfølgelig billejen. Vores dag-til-dag-planlægning førte os blandt andet igennem Texas, hvor vi så Arena Football i Dallas, og vi nåede til Californien, hvor vi bl.a. nød San Diego, før turen gik videre til Yosemite National Park. Desværre endte turen i Las Vegas, og vi måtte derfor afbryde drømmen om at køre fra øst til vest og tilbage igen. For at gøre en lang historie kort, så var det noget bacon, der kom i vejen 😉

Derfor har vi siden da naturligvis også gerne ville gøre det én gang til, og vi har begge været opsatte på at komme afsted igen og opleve det, vi ikke nåede på vores første roadtrip – inklusiv Grand Canyon og diverse andre nationalparker, som vi måtte vinke farvel til. Og det fik vi så gjort i år.
Efter to måneder i Sydamerika tog vi på roadtrip i USA, og denne gang nåede vi hele vejen fra østkysten til Las Vegas, hvor turen endte som sagte sluttede på vores første roadtrip. I denne omgang kom vi dog videre fra Las Vegas, og vi nåede hele vejen tilbage til Newark, hvor bilen skulle afleveres.

Og hvad er pointen så? Jo, USA er uden tvivl et af vores favoritdestinationer. Vi elsker mulighederne og selvfølgelig også roadtrippet i sig selv. Derudover har USA også et helt fantastisk landskab, som ændrer sig hele tiden. Der er hele tiden nye ting at opleve, nyt mad at smage og nye mennesker at møde.

Men selvom USA helt sikkert har vundet vores hjerter, og også sneget sig ind på Top 3-listen over vores favoritdestinationer, så er det – for mig i hvert fald – ikke favoritrejsemålet. Jeg elsker at komme ud og opleve nye steder og nye kulturer, og når jeg ikke ved, hvad der venter mig, og hvad jeg på forhånd skal forvente, så glæder jeg mig nærmest endnu mere.

I sommers tog vi på eventyr i Sydamerika for første gang, og det var en fornøjelse at gå på opdagelse i en ny kultur med ny mad, nyt sprog og nye mennesker. Og det er nok det, jeg synes, er allerbedst ved at rejse. Alle mulighederne og alle de kulturer man endnu ikke har mødt, men som man kan gå på opdagelse i.

Vores næste destination, næste rejse, næste eventyr – det er det, der må være mit favoritrejsemål. Det er ikke engang sikkert, jeg ved, hvor det er, men alligevel glæder jeg mig til at opleve, udforske og få stillet min nysgerrighed. Forventningens glæde, mødet med det nye og det at lære om et nyt land, synes jeg, er en af de bedste ting ved at rejse, og jeg tror derfor også at mit favoritrejsemål ikke kan afgøres af de steder, vi allerede har besøgt, men derimod alle dem der venter.

Dagens indlæg er skrevet af Laura Græns. For Laura og hendes kæreste, Anders, betyder rejser og oplevelser ude i verden rigtig meget, og de er næsten lige kommet hjem fra en længere rejse i Sydamerika og USA. Sammen driver de rejsebloggen Afterglobe.dk, og de deltog også i 2013 med et indlæg på Rejsejulekalenderen.

Laura Græns

For Laura og hendes kæreste, Anders, betyder rejser og oplevelser ude i verden rigtig meget, og de er næsten lige kommet hjem fra en længere rejse i Sydamerika og USA. Sammen driver de rejsebloggen Afterglobe.dk.

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!