Julekalenderindlæg
0

“Mit favoritrejsemål: Canada” af Rasmus Nicolaisen

Canada er uden tvivl mit favoritrejsemål, som jeg efterhånden har besøgt 3 gange. Det varierende landskab med takkede bjergtinder, der når over 3000 meter, U-formede dale og stille bjergsøer omringet af dybe skove. Smukkere kan det næsten ikke blive. I Canada findes der et væld af fredede naturarenaer, som gennem tiden er blevet skabt af […]

“Mit favoritrejsemål: Canada” af Rasmus Nicolaisen

Canada er uden tvivl mit favoritrejsemål, som jeg efterhånden har besøgt 3 gange. Det varierende landskab med takkede bjergtinder, der når over 3000 meter, U-formede dale og stille bjergsøer omringet af dybe skove. Smukkere kan det næsten ikke blive.

I Canada findes der et væld af fredede naturarenaer, som gennem tiden er blevet skabt af seismisk aktivitet og gletsjere. De store nationalparker byder på smuk natur med et væld af blomster i forskellige farver og former langs stierne, et rigt dyreliv, som indbefatter bjørne, elge, ørne, bjerggeder, rensdyr, hjorte, kaniner og meget andet vildt i sjældent set sammenhængende øko-system. Især de store bjørne er et stort tilløbsstykke, da det er en faretruende oplevelse, men samtidig også ret sejt at have set en bjørn i levende live på deres territorium.
Der findes mange gode historier om de store bjørne, og ofte spottes det vilde dyr på vejsiden, campingpladser og i nationalparkerne. Min egen personlige ”bjørneoplevelse” foregik nogenlunde sådan her:

En september morgen kommer jeg gående fra et hotel til et andet på skidestinationen Kicking Horse. Ud af øjenkrogen ser jeg noget brunt bevæge sig. Jeg tror, det er en bil, men det viser sig hurtigt at være en stor, brun bjørn. Jeg stivner, og mit hjerte sidder helt oppe i halsen – jeg står ca. 30 meter fra bjørnen på dette tidspunkt. Tankerne farer rundt i hovedet på mig, skal jeg finder kameraet frem og knipse et par billeder, eller skal jeg spurte væk fra stedet?
Inden jeg overhovedet når at reagere, kommer der en hund løbene og jager bjørnen væk. Øv, jeg fik ikke et billede, men fik trods alt en god historie med hjem i bagagen.

Overnatning og adventure i Canada
Jeg synes personligt, det fedeste er at rejse rundt i en autocamper, da du har ”huset” med dig hele vejen og nemt kan holde pit-stops, når du har lyst undervejs. Ligeledes kan du selv handle ind i supermarkederne, så har du flere penge til oplevelserne. Det eneste, du skal huske, når du bor på campingpladser, hvad enten det er i autocamper, telt mv., er, at du skal låse alt mad inde i et metalskab og rydde pladsen omkring dig, så der ikke ligger fristelser til bjørnene.
Netop det imponerende dyreliv og landskabet er grunden til, at jeg synes, at Canada adskiller sig fra andre rejsemål. Stemningen og atmosfæren er helt anderledes i forhold til andre steder, jeg har været. Den søde og venlige befolkning står altid klar til at hjælpe med gode råd til unikke hotspots, kulturelle og kulinariske oplevelser.
Desuden findes der masser af adventure i Canada, hvor det kun er fantasien, der sætter grænser. Der er alt lige fra kano, trekking, seaplane-ture, down hill mountainbike, golf og ikke mindst ski i verdensklasse.

Canadas fantastiske nationalparker
Gå ikke glip af trekking i de fantastiske nationalparker. Jeg har vandret mange kilometer på de snoede stier og kan med garanti anbefale hver og en. Den første internationale nationalpark kaldes “International Peace Park” og har siden 1932 skabt frirum for den artsrige og overvældende natur, der for længst er trængt af moteller, motorveje, monumenter og mennesker i mange andre dele af The Rocky Mountains. Lige præcis her får naturen lov til at være natur, og det er en unik oplevelse! Det er ikke uden grund, at parken allerede i 1995 blev optaget på Unescos liste over verdens mest uovertrufne naturområder. Den amerikanske del hedder “Glacier National Park”, og den omfatter cirka 4144 kvadratkilometer. På den canadiske side, i delstaten Alberta, ligger den meget mindre “Waterton Lakes National Park” med sine 523 kvadratkilometer. De i alt 4667 kvadratkilometer udgør “International Peace Park” og svarer omtrent til et område på størrelse med halvanden gange Fyn. Dette målestoksforhold siger bare lidt om de kæmpemæssige nationalparker, der er at finde i Canada.

I nationalparkerne kan du få et adrenalin sus på mountainbike ned ad skråningerne, som du kan kombinere med at campere i naturen, som er mit råd til alle, der rejser til Canada. Når du camperer i naturen, får du en helt anden oplevelse af landet, fordi du er helt tæt på den vilde natur, og ligeledes kommer du væk fra din comfort zone, fra ”trygge” hotelværelser.

Fede oplevelser i Canada
Nogle andre oplevelser, som jeg vil anbefale videre, er Catskiing, som bliver mere og mere populær på skidestinationerne, eksempelvis i Kicking Horse, som virkelig har taget fart og er blevet en top-skidestination i Canada, efter min mening. Til Catskiing benyttes et køretøj på larvefødder (Caterpillar), og dennes kabine kan have op til 12 skiløbere. Den bevæger sig nemt rundt i off-pisten og kan også komme der, hvor vind, vejr og sigtbarhed ikke er optimalt. Bliv transporteret ud i den vilde natur, og oplev den dybe powder, som jeg selv er helt tosset med.

Andre nævnevigtige tip, jeg vil give videre til andre rejselystne sjæle, er at opleve en NHL-kamp i en af storbyerne, hvor du vil opleve en helt enorm stemning blandt de inkarnerede tilskuere.

Derudover er jeg stor af fan af gode øl og vine, som jeg blev endnu mere fan af i Canada. I Okanagan Valley findes nogle af de smukkeste og hyggeligste vingårde, som byder på fantastiske vine og skønne omgivelser. Rundt om i Canada findes der også små ølbryggerier, hvor man kan komme ind og smage på lokalbrygget øl, hvilket jeg har prøvet et par gange nu, og det har ”alle” gangene været den autentiske stemning, som har betaget mig.

Det bedste ved Canada er, at du kan besøge landet året rundt, fordi landet altid er smukt og imponerende, uanset om det er sommer eller vinter. Der er altid sjove og unikke oplevelser at finde i Canada. Jeg skal uden tvivl besøge dette imponerende land igen og igen …

Dagens indlæg er skrevet af Rasmus Nicolaisen. Rasmus er ejer af DANexplore, og lige netop de emner, han beskriver her i sit indlæg på Rejsejulekalenderen, er nogle af de ting, som vi også mener, giver store rejseminder: At møde lokale og opleve deres åbenhed og venlighed, at se verdens store naturscenarier og ikke mindst at få autentiske oplevelser, der ligger lidt udenfor det, de fleste andre oplever.
Rasmus og DANexplore har været så søde at give Rejsejulekalenderen 3 eksemplarer af bogen “Kvinden og aberne – Lone Dröscher Nielsen”, der udloves som præmier til 3 heldige indlægsskribenter på Rejsejulekalenderen. Bøgerne er købt igennem Red Orangutangen, hvorved DANexplore har hjulpet Rejsejulekalenderen med at hjælpe orangutangerne på Borneo.

Rasmus Nicolaisen

Rasmus er ejer af rejsebureauet DANexplore.

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!