Julekalenderindlæg
0

“Mit trek ved Annapurna” af Lars Lauridsen

Året er 2001, og efter 4 uger i Thailand beslutter jeg mig for, sammen med en kammerat, at flyve til Nepal og trekke ved Annapurna, som tager mellem 15 og 21 dage.  Vi opholdt os på Haad Rin Beach på Koh Phangan. Efter mange ”beach parties” og ”Full Moon parties” var det blevet for meget […]

“Mit trek ved Annapurna” af Lars Lauridsen

Året er 2001, og efter 4 uger i Thailand beslutter jeg mig for, sammen med en kammerat, at flyve til Nepal og trekke ved Annapurna, som tager mellem 15 og 21 dage. 

Vi opholdt os på Haad Rin Beach på Koh Phangan. Efter mange ”beach parties” og ”Full Moon parties” var det blevet for meget med druk og fest. Tilbage til Bangkok. 
Vi fløj med Pakistan Air, super billige returbilletter tilbage til Bangkok. Vi have et ”stop over” i Islamabad. Videre næste dag til Nepal og Katmandu. 

Boede i Thamel sammen med de andre backpackers. Efter et par dage var vi klar til vores livs trek uden guide. Vi lejede udstyr og fik vores tilladelse til vores livs trek i Pokhara. 
Første dag på vores trek regnede det, men det lykkedes os at komme igennem dagen, og vi mødte et par fra Holland, som vi spiste med den første aften. 
Næste dag og de næste 18 dage var vejret fint. Vi trekkede sidst i februar, så vi var lidt usikre på vejret. 

Normalt går man mod uret, når man trekker ved Annapurna, vi valgte at gå med uret, som viste sig at være vildt hårdt. Vi nåde til de flotte hot springs, som var super fedt. Og vi mødte to piger fra USA. 
Mens vi nød udsigten til Himalaya og drak Tuborg, ja Tuborg, til happy hour, blev vi mere og mere drænet for energi. 
Næste dag efter en god natte søvn kunne vi ikke trekke. På grund af for mange øl og alt for lang tid i de flotte hot springs havde vi ingen energi. 

Næste dag var vi klar. Og vores trek var fantastisk med en masse oplevelser og flotte udsiger over Himalaya. Under vores trek fik vi noget at sove på af de lokale – te med pot i, som gjorde, at vi slappede af. Og som senere skulle vise sig at være en dårlig idé for mig. 
Da vi nåede op til passet, hvor vi skulle gå 1600 meter for at nå over, hyrede vi en guide på bare 17 år, som fulgte os over passet, da det var for farligt alene. Super guide. 
Vi starte klokken 04 om morgen og var ovre passet klokken 13:00 – en hård dag! Vi var fuldstændig færdige, vi gik fra 3700 meters højde og op til 5400 meter. Det vildeste i mit liv. 
På grund af højdesyge skulle vi ned så hurtig som muligt. Vi overnattede i 4000 meter, og derfra gik vi stille og roligt ned. 
Efter 18 dage var vores Annapurna trek over. 
Det var den bedste oplevelse i mit backpackerliv. 

I Katmandu var vi ude at fejre det med fest, og nu kom min største fejl: bang lassie og sprut passer ikke sammen! 
Skulle flyve næste dag tilbage Bangkok. Dagen efter kunne jeg ikke gå. Det hele kørte rundt, og jeg var total rundt på gulvet og kom ikke med mit fly. 
Så husk: Ingen bang lassie-te og pot blandet med sprut! 

Fløj dagen efter til Bangkok. 

Rigtig god jul til alle. 

Indlægget er skrevet af Lars Lauridsen. Lars har rejst mange spændende steder i verden, blandt andet i Rusland, Kina, Thailand og her Nepal, hvor hans bedste rejseoplevelse fandt sted. Desuden deltog Lars også med et glimrende indlæg i Rejsejulekalenderen 2012, og det er en sand fornøjelse at have ham med igen i år. 

Lars Lauridsen

Lars er en erfaren rejsende, og han har rejst i blandt andet Rusland, Kina, Thailand og Nepal og Indien. Lars har deltaget med indlæg i Rejsejulekalenderen lige fra starten i 2012.

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!