Rejsejulekalenderen 2016
0

“Motorcykeltur i Nha Trang” af Nichlas Hansen

I december 2015 var min daværende kæreste og jeg på rundrejse i Asien, og en af de fedeste oplevelser var helt sikkert, da vi kørte med en lokal mand på motorcykel fra Nha Trang til Dá Lak i Vietnam. Nha Trang er en kystby nord/vest fra Ho Chi Minh City, ca. 500 km. Klimaet er […]

“Motorcykeltur i Nha Trang” af Nichlas Hansen

I december 2015 var min daværende kæreste og jeg på rundrejse i Asien, og en af de fedeste oplevelser var helt sikkert, da vi kørte med en lokal mand på motorcykel fra Nha Trang til Dá Lak i Vietnam.

Nha Trang er en kystby nord/vest fra Ho Chi Minh City, ca. 500 km. Klimaet er fugtigt og ca. 30 grader midt december måned.
Når man går rundt i NhaTrang, kommer der ofte mænd på motorcykler kørende forbi, de er meget interesseret i at sælge motorcykelture til turister, især når man går i de lidt mere turistede områder.

Vi møder Dao første gang, da han kommer kørende på sin motorcykel og rigtig gerne vil snakke med os – og når jeg siger os, mener jeg mig. Han er nemlig en ældre vietnamesisk mand, og han ville helst ikke snakke til min daværende kæreste. Man kan nærmest ikke blive mere mandschauvinistisk, hvilket jeg syntes er utroligt sjovt, men min kæreste synes ikke om det.
Vi snakker med Dao i en god times tid, og han får overbevist os om at køre med ham til et vandfald dagen efter, et vandfald som vi gerne vil se. Mit krav er, at jeg skal have min egen motorcykel at køre på, da jeg er vant til at køre på motorcykel hjemme i Danmark, og jeg savner det.

Nichlas Hansen ved Nha Trang i Vietnam

Dagen efter kører vi med Dao mod et vandfald, som ligger ca. 50 km fra, hvor vi bor. Turen er en oplevelse, og Dao er utrolig flink til at tage os med ud i de meget lokale områder og introducere os til de lokale, han kender på vejen. På den måde kommer vi til at se, hvordan vietnameserne bor – en rigtig spændende tur i solskin.
Dagen med vandfaldet forløber super godt, og Dao får solgt os en længere tur dagen efter, en tur der går fra Nha Trang ude ved kysten til Dá Lák, som er en by, der ligger mellem bjergene. Han beskriver byen for os som den romantiske by, hvor vietnameserne tager til på bryllupsrejse – en lokal by, som han selv siger, hvor der ikke er så mange turister.

Turen starter tidlig morgen, og uden stop tager turen ca. 3 timer, hvis man kører direkte.
Turen begynder godt, og vi kører i solskin, afsted det går.
Dao stopper undervejs flere steder og viser os bl.a. et lille værksted, hvor de producerer Buddha-statuer, foruden de mange rismarker, vi kører forbi, på vej mod bjergene.

Vietnam har den smukkeste natur, og følelsen af at køre igennem den på en chopper, er helt fantastisk. Vi kører op på bjerget, og jeg mener, det var ca. 3 km over havets overflade. Som det kan ses på mit indlægs topbillede, er skyerne lavthængende, så udsigten er desværre ikke så god, som den kunne have været, men det er en fed oplevelse af kører over bjerget.

Vietnamesisk kaffe i nærheden af Nha Trang

Vietnam er kendt for deres kaffe, så vi skal selvfølgelig også se kaffeplantager, og vi får lov af de lokale til at smage på bønnerne fra træerne – bønnerne dufter af kaffe, men smager ikke specielt godt.

De næste 4 timer bliver en tur i regn og vind, så vi er helt gennemblødte, da vi endelig når frem til Dá Lák.
Dao, vores kære guide, har ”glemt” at nævne, at Dá Lák ligger på et ret højt punkt, så der er ikke specielt varmt, nærmere 12 grader, og eftersom det regner hele tiden, er det ikke den fedeste by at rende rundt i.

Dao laver mad i Nha Trang

Om aftenen tager han os med til et lokalt sted for at spise. Det minder allermest om en gymnastiksal, hvor hele byen nærmest er samlet. Her sidder vi ved plastikborde og griller indenfor. På billedet kan man se Dao og grillen. Dao og jeg drikker noget vietnamesisk alkohol, imens han fortæller historier og laver mad til os.
Maden er super simpel men utrolig lækker. Det er rispapir og salat, også steger man oksekødet på grillen og ruller det hele sammen.
Vi ender med at sidde og grille og snakke i flere timer. Det er stadig underholdende, for så snart min kæreste siger noget til ham, kigger han på mig og svarer, hvis han overhovedet svarer og ikke bare skifter emne.

Turen er fantastisk, landskabet er så smukt, og Dao er en fantastisk vært, hvis man kan se igennem fingre med, at han ikke rigtig ville snakke til kvinder. Men han fortæller meget om de lokale og forsøger at vise os så meget af den lokale kultur på vejen, som var muligt. Så selvom det regner i den tid, vi er der, og det er meget koldt i forhold til, hvad vi kommer fra, er det helt klart en oplevelse, jeg ikke ville undvære, og det er en af de bedste oplevelser fra Vietnam.

12. decembers indlæg er skrevet af Nichlas Hansen.

Nichlas fortæller om sig selv: “Jeg er 23, og jeg har været selvstændig de sidste 2 år, hvor jeg så vidt muligt driver virksomheden fra min computer og rejser så meget som jeg kan. Jeg har efterhånden været i det meste af Europa, lidt i USA, Costa Rica, Thailand & Vietnam.
Mit favoritsted er Thailand primært på grund af menneskerne, de er så søde og flinke, og det er fantastisk at være der. Derudover elsker jeg USA på grund af, at der er så mange muligheder, og det er sådan et fedt land.
De næste steder, jeg gerne vil til, er Bali og Australien.

Du kan læse mere om Nichlas og hans virksomhed på hans hjemmeside: nichlashansen.dk

Tekst og billeder er copyright © Nichlas Hansen.

Nichlas Hansen

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!