Julekalenderindlæg
0

“Sådan blev jeg forelsket i Firenze” af Kenneth Karl Nielsen

For 10 år siden kunne jeg slet ikke forestille mig at blive forelsket i en gammel italiensk by. Og bestemt ikke en by kendt for renæssancen og dens kunst og kultur. Nu skete det så alligevel, og det på grund af min skønne kone, Maria. Så i Firenzes tilfælde blev der ikke tale om at blive […]

“Sådan blev jeg forelsket i Firenze” af Kenneth Karl Nielsen

For 10 år siden kunne jeg slet ikke forestille mig at blive forelsket i en gammel italiensk by. Og bestemt ikke en by kendt for renæssancen og dens kunst og kultur.

Nu skete det så alligevel, og det på grund af min skønne kone, Maria. Så i Firenzes tilfælde blev der ikke tale om at blive blind af kærlighed – nærmere det modsatte. Det var kærligheden, der åbnede mine øjne for denne fantastiske by.

Gennem vores mange besøg i Firenze har Maria vist mig, at Firenze er meget mere end sin imponerende domkirke, Santa Maria del Fiore (Duomo), og byens andre prægtige kirker. Hun har vist mig de mange små kirker med hver deres specielle historie, og hun tog mig senest med til julemesse i den lille Santi Apostoli-kirke.

Maria viste mig, at selvom Uffizi-galleriet byder på en af verdens bedste kunstsamlinger, så er der også mange andre dejlige museer, og at kunsten i Firenze også findes på selv de mest overraskende steder – ikke mindst Michelangelos lille grafitti i et hjørne af den imponerende plads Piazza delle Singnoria.

Fra Piazza della Signoria viste hun mig rundt til andre af Firenzes imponerende pladser, der hver især har deres helt egen specielle atmosfære, og hun tog mig også over på den anden side af Arno-floden til pladsen Piazza Santo Spirito.

Piazza Santo Spirito er hverken så kendt, så grandiøs eller så populær som Firenze andre pladser. Men det er ganske lige meget, for pladsen er helt sig selv. Den er et fantastisk sted at nyde en ægte italiensk pizza, sippe til en dejlig espresso eller bare sidde under træerne og lytte til springvandet, mens du betragter de lokale florentinere gå forbi. Har du chancen, så kig forbi om søndagen, hvor et lille stemningsfyldt antikvitetsmarked afholdes på pladsen.

Så hvis du kommer til Firenze, kan jeg klart anbefale at krydse Arno-floden og navigere dig gennem de mange små gader til Piazza Santo Spirito. Når du er ankommet, så sæt dig ned, slap af og lad den specielle stemning overvælde dig. Så er der stor sandsynlighed for, at også du kommer til at holde af denne plads – og måske ender du også med at blive forelsket i Firenze.

Indlægget er skrevet af Kenneth Karl Nielsen. Kenneth er rejseblogger, onlinemarketingekspert, forlægger m.m.. Han er én af de tre ophavsmænd til Backpacker Planet, og hans hjerte banker for at rejse og opleve verden. Kenneth har været i mere end 40 lande i verden, og foruden Firenze og Italien, er hans favoritlande Thailand, Nepal og Indonesien. Udover Backpacker Planet står Kenneth blandt andet bag rejsebloggen iFirenze.dk sammen med Maria Erica Jensen.

Kenneth Karl Nielsen

Indlægget er skrevet af Kenneth Karl Nielsen. Kenneth er en af stifterne bag rejsehjemmesiden Backpackerplanet.dk, som er med i samarbejdet om at lave Rejsejulekalenderen. Kenneth har rejst i mere end 40 lande, og han er i øjeblikket i gang med at lave flere forskellige og meget spændende rejseprojekter.

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!