Julekalenderindlæg
0

“Skåne byder på skøn madvandring og cool Garage bar” af Lone Holm

Madvandring i Kullaberg er et sjovt koncept, hvor man vandrer rundt i skoven og smager på forskellige svenske lokalproducerede delikatesser, mens man nyder naturen. Når man har gået sig mæt og træt, kan man køre ind til Höganäs og slappe af på den rå og hyggelige Garage Bar. Man behøver ikke rejse ret langt for […]

“Skåne byder på skøn madvandring og cool Garage bar” af Lone Holm

Madvandring i Kullaberg er et sjovt koncept, hvor man vandrer rundt i skoven og smager på forskellige svenske lokalproducerede delikatesser, mens man nyder naturen. Når man har gået sig mæt og træt, kan man køre ind til Höganäs og slappe af på den rå og hyggelige Garage Bar.

Man behøver ikke rejse ret langt for at få gode og sjove oplevelser. Faktisk kan man nøjes med at køre halvanden time fra København over på den anden side af sundet til Skåne i Sverige. Her er der masser af spændende oplevelser inden for en overskuelig rækkevide, og man kan – hvis man bor i København vel og mærket – køre derover på ganske kort tid og bruge en enkelt dag eller en weekend, enten i den dejlige svenske natur eller shoppe og spise i en af de mange hyggelige byer.

Jeg tog et smut til Kullaberg i sommer, hvor jeg for første gang var på madvandring. Et koncept, hvor man vandrer rundt i skoven, nyder den smukke natur og undervejs smager forskellige svenske delikatesser produceret af lokale.

Gåturen var 4-5 kilometer lang i kuperet terræn, hvor vi gjorde holdt undervejs i udvalgte lysninger, hvor guiden, Mia Håkansson, fortalte om de forskellige delikatesser krydret med lokale sagn og historier.

Og hold da op – man behøver virkelig ikke bekymre sig om at blive sulten. Vores første stop bød på flere forskellige slags sild, æg, rugbrød, ost og lokalproduceret øl. Det var himmelsk.

Der er typisk seks stop på en madvandring, hvor man smager på et stort udvalg af både traditionelle og nye svenske specialiteter. Udvalget af mad er sæsonbetonet, hvilket gør konceptet endnu sjovere – for det betyder, at man kan tage på madvandring på forskellige tidspunkter af året og smage meget forskelligt mad.

Når man er blevet træt og fyldt med fantastisk mad og vidunderlig natur, kan man gøre holdt i Höganäs, for i en gammel industrihal ligger Höganäs Bryggeri, som er ejet af fire gutter, og lige rundt om hjørnet ligger Garage Bar, hvor stilen er afslappet med et par choppere stående inde i selve baren og med en hyggelig loungestemning udendørs med kulørte lamper.

Her kan man slappe af med en god lokalproduceret øl og en lækker burger (hvis man da ikke er a-l-t for mæt).

Begge oplevelser var virkelig fantastiske på hver sin måde. Og noget jeg virkelig vil anbefale. Man behøver ikke nødvendigvis at gøre begge ting på samme dag, men henover en weekend.

Jeg har flere favoritrejsemål, men Sverige – og især Skåne – vinder ind på mig, fordi man kan få så mange forskellige og spændende oplevelser og samtidig føle, at man er på ferie, selvom det ligger så tæt på Danmark.

Og så har Skåne gennem længere tid haft meget fokus på god mad produceret af lokale, så hvis man lige som jeg er vild med mad (og drikke), så har Skåne masser at byde på lige fra vingårdsbesøg, små lokale mikrobryggerier, saluhaller fyldt med delikatesser (det svenske svar på Torvehallerne), gourmetmiddage på slotte og madvandringer, bare for at nævne nogle. Der er kun tilbage at sige: Velbekomme.

Dagens indlæg er skrevet af Lone Holm. Lone er uddannet cand.comm. i journalistisk fra Roskilde Universitet og har arbejdet på Berlingske, B.T., Femina, og idag ejer og driver hun rejseblokken.dk, som du også kan følge på Twitter: @Rejseblokken
Lone har rejst i blandt andet Spanien, Frankrig, Grønland, Grækenland, Afrika, Tjekkiet, Østrig, Tyrkiet, Sverige, Norge, Portugal og Tyskland.

Lone Holm

Lone er uddannet cand.comm. i journalistisk fra Roskilde Universitet og har arbejdet på Berlingske, B.T., Femina, og idag ejer og driver hun rejseblokken.dk, som du også kan følge på Twitter: @Rejseblokken

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!