Rejsejulekalenderen 2016
0

“Skønheden i et vandfald” af Nicolaj Nielsen

Jeg har længe haft noget med vandfald – de er fascinerende på alle former og måder – de er skræmmende, magtfulde og naturlige. Jeg har en intern magtkamp hver gang, imellem frygten for at føle den fulde magt af dette naturfænomen, og lysten til at komme helt tæt på. At gå igennem junglen og kunne […]

“Skønheden i et vandfald” af Nicolaj Nielsen

Jeg har længe haft noget med vandfald – de er fascinerende på alle former og måder – de er skræmmende, magtfulde og naturlige. Jeg har en intern magtkamp hver gang, imellem frygten for at føle den fulde magt af dette naturfænomen, og lysten til at komme helt tæt på.

At gå igennem junglen og kunne høre rumlen, som for hvert skridt bliver højere og højere, indtil du står i naturens egen motorrum uden mulighed for, at kunne gøre andet end at nyde synet. Til efterfølgende at følge vandfaldet for, at se dennes vedvarende bearbejdning af den omkringliggende natur, og den stille vand plasken, som næsten kan have en meditations-agtig effekt, er mine smukkeste rejseoplevelser.

Lige meget om der er tale om et stort eller lille vandfald, så er fascinationen altid tilstedeværende. Ligesom et snefnug, så er alle vandfald 100% unikke, og du finder ikke to vandfald som løber på samme måde – udover at vandet altid løber nedad.

Ton Sai vandfald i Thailand

Billedet herover fremviser vandfaldet Ton Sai, som du finder på Phuket i Thailand. Et vandfald som er yderst interessant at opleve, og særligt hvis du kommer i regnsæsonen. Du har mulighed for komme helt tæt på, og udforske de utallige små og store fald du finder samtidig med, at du blot kommer længere og længere ind i junglen. Her havde Malene og jeg mulighed for, at komme væk fra verdenen omkring os, udforske naturen og glemme alt andet.

Tegenungan vandfald ved Ubub i Indonesien

Med en lillebror med lige så meget eventyrlyst som mig selv, skulle vi selvfølgelig forsøge at kæmpe os ind under vandmasserne fra Tegenungan, som med den solide vandmasse, hurtigt bliver et af Balis mest interessante vandfald. Larmen er så høj og strømmen så stærk, at vi måtte kæmpe i 15 minutter for at komme helt tæt på. Kraften var på en og samme tid både så intimiderende og berusende, at adrenalinen kørte rundt i kroppen. Det var intet under, at både frygt og glæde var at finde i øjnende på min lillebror og jeg.

Na Muang 2 vandfald i Thailand

Med Na Muang 2 vandfaldet får du afprøvet ben- og lårmusklerne, da det er det højeste vandfald på Koh Samui i Thailand. Dette var vandfaldet, som virkelig pustede gang i fascinationen for vandfald, som havde ligget og ulmet siden de unge år. Har man drømmen om at bade under et vandfald, så er dette et af de mange steder, hvor dette er muligt .

Når jeg skal anbefale folk ting at opleve på deres rejse, så vil det altid være vandfald med et tips om, at husk at ligge kameraet væk og bare nyde synet.

Rejsejulekalenderens indlæg for 3. december er skrevet af Nicolaj Hovmand Nielsen.

Nicolaj for tæller om sig selv: “Jeg lever til dagligt som digital nomade, hvilket er med til at give mig muligheder for at opleve hele verden. Livet som digital nomade betyder, at jeg rejser rundt i verden og arbejder hvor jeg kan, så længe jeg har min laptop og wifi. Mine oplevelser og livet som digital nomade, skriver jeg omkring på bloggen JustBrowsing.dk.”

Nicolaj Nielsen

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!