Rejsejulekalenderen 2016
0

“Smuk natur og et imponerende dyresceneri i South Dakota – USA” af Annette Seier

De imponerende Black Hills, smukke, ambitiøse monumenter med et rigt dyreliv, det er South Dakota. Nationalparken hvor havbunden stiger op, bisoner i hundredvis og præsidenter hugget ind i klippevæggen, det gør South Dakota til en af mine smukkeste oplevelser. At skulle beskrive sin smukkeste oplevelse, er en svær udvælgelse. Alle oplevelser derude i verden er […]

“Smuk natur og et imponerende dyresceneri i South Dakota – USA” af Annette Seier

De imponerende Black Hills, smukke, ambitiøse monumenter med et rigt dyreliv, det er South Dakota. Nationalparken hvor havbunden stiger op, bisoner i hundredvis og præsidenter hugget ind i klippevæggen, det gør South Dakota til en af mine smukkeste oplevelser.

At skulle beskrive sin smukkeste oplevelse, er en svær udvælgelse. Alle oplevelser derude i verden er smukke, på hver deres unikke måde. Jeg har derfor valgt at skrive om den oplevelse der i løbet af året, har været den smukkeste og den oplevelse, som har imponeret mig mest.

Road Trip

Min mand og jeg tog i slutningen af marts, på vores længste Road Trip på over 5 uger. En tur på tværs af USA med start i Chicago og endemål i San Francisco. Valget stod mellem den nordlige rute, der i foråret kunne indeholde sne, regn og kulde. Eller en sydlig rute neden om Texas med sol og varme. Vi var meget i tvivl, men valgte til sidst, at vi ville køre ad den nordlige rute. En beslutning, som vi på trods af et par snestorme, i dag er rigtig glade for. Det blev et Road Trip der viste os mange smukke ting, men især en stat skilte sig ud og imponerede os ekstra meget, South Dakota. Her fik vi set naturen fra sin smukkeste side, i det tidlige forår.

South Dakota Annette Seier

Badlands National Park

I Badlands National Park stiger havbunden virkelig op fra jorden og dette på en måde, som er helt unik. Badlands er en park med fascinerende sandstensformationer i et farvespil, som overgår min fantasi. En meget anderledes park, hvor naturen selv på en iskold regnvejrsdag viste sig fra sin smukkeste side. Her er tinder, slugter og toppe midt i den størst beskyttede prærie i USA.
Det er en nationalpark, hvor formationerne ændrer sig hele tiden. De er både barske, imponerende, smukke, skræmmende og graciøse på en og samme tid. Her er dyrelivet rigt med de nuttede præriehunde og deres søde lyde, hjortene som kan bevæge sig, som var de bjerggeder og hvor bisonen også ynder at bo. Badlands National Park er en af de naturoplevelser, som jeg aldrig vil glemme.

Badlands South Dakota Annette Seier
Udsigt Badlands South Dakota Annette Seier

Black Hills

De smukke bjerge Blacks Hills, som bliver omkranset af skoven, var dette tidlige forår et natursceneri udover det normale. Bjergene som var dækket med sne, blikstille søer og stilheden gjorde området magisk. Det er helt forståeligt, at indianerne stadig værner om Black Hills området, som de mener er helligt. Black Hills er spændende og omgivet med mystik.
Black Hills byder på kørsel i masser af tunneller, hårnålesving og små veje med masser af udsigtspunkter. Veje som du måske skal dele med en bison, der er ude på sin eftermiddagstur. Det skete faktisk – hold da op, det var vildt. Lige pludselig var der en stor bisonhan på den ene side af vejen og afgrunden på flere hundrede meter, på den anden side. En skræmmende oplevelse, men bagefter da jeg fik vejret igen, var det helt fantastisk.

Black Hills South Dakota Annette Seier

Custer State Park

USA’s største flok af bisoner lever i Custer State Park. En park omgivet af smuk natur i Black Hills og bare køreturen til parken, er en oplevelse i sig selv. Det ene smukke natursceneri efter det andet, gør at øjnene konstant kommer på overarbejde. At køre på en smal vej, nyde naturen og lige pludselig møde en enorm bisonflok der passere den lille vej midt på prærien, kan ikke beskrives med ord. Det skal opleveles!
At stoppe bilen, høre en lyd som er det torden fra hundredvis af bisoner, mærke de tunge dyr i jorden, lugte dem og kunne se de enorme dyr på helt tæt på. Det er en oplevelse jeg aldrig vil glemme. At være i et med naturen og se disse kæmper i deres rette miljø, er en smuk og uvurderlig skat til evigt eje.

Custer State Park South Dakota Annette Seier

Mount Rushmore og Crazy Horse

Det er ikke kun smukke naturoplevelse, der er i South Dakota. I denne stat har de nemlig lavet to store menneskeskabte skulpturer hugget ind i Black Hills klipperne.
Den mest kendte er Mount Rushmore, hvor de fire præsidenthoveder er hugget ind i Black Hills klipperne. De er ikoniske, historiske og et imponerende syn, som er skabt af Gutzon Borglum som har dansk oprindelse. Granitskulpturerne kan kun give dig WOW følelsen med deres størrelse og alle de fine detaljer. At stå og kigge på dem, altså se dem i virkeligheden er en overvældende og stor oplevelse. Det er USA, når det er størst.
Crazy Horse er et livsværk, en drøm som startede tilbage i 1948. En hyldest til indianerhøvdingen Crazy Horses som skuer ud over et land, inden den hvide mand satte foden på det. Et ufærdige projekt som stadig lever og vil ende med at blive den største menneskeskabte granitskulptur i verden, hvis den altså bliver færdig.

Mount Rushmore South Dakota Annette Seier
Crazy Horse South Dakota Annette Seier

Jeg håber at jeg har givet dig et billede af South Dakota med bare nogle af alle de mange oplevelser, som denne stat i det nordlige USA tilbyder. At jeg fik så mange imponerende oplevelser i det tidlige forår hvor sneen stadig lå på bjergtoppene, har for mig været den smukkeste rejseoplevelse i år.

Dagens indlæg er skrevet af Annette Seier.

Om sig selv siger Annette: “Jeg har rejsebloggen OnTrip.dk sammen med min mand Tore og datter Maria. Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Jeg rejser med min datter Maria og min mand Tore, hvor vi elsker at leder efter skyskrabere og TV-Tårne. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 58 lande. Læs mere om vores oplevelser på OnTrip.dk eller Facebook, Twitter eller Instagram.”

Annette har deltaget med indlæg til Rejsejulekalenderen i 2014 med indlægget: Favoritrejsemål USA og i 2015 med indlægget: Drømmen om Paradis.

Tekst og billeder er copyright © Annette Seier.

Annette Seier

Annette står bag rejsebloggen Ontrip.Dk sammen med sin mand, Tore, og sin datter, Maria.

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!