Rejsejulekalenderen 2016
0

”Utah. Life Elevated” af Michael Bo Christensen

4 bogstaver. Mormonland. Er det ikke her Salt Lake City ligger? Nogenlunde sådan tænkte jeg engang, da jeg første gang kørte igennem staten i 1985. Vi kørte stort set igennem uden at stoppe. Informationer om nationalparker var sparsomme og ikke så let tilgængelige, i en tid hvor internettet ikke var opfundet. Så vi kørte direkte […]

”Utah. Life Elevated” af Michael Bo Christensen

4 bogstaver. Mormonland. Er det ikke her Salt Lake City ligger?
Nogenlunde sådan tænkte jeg engang, da jeg første gang kørte igennem staten i 1985. Vi kørte stort set igennem uden at stoppe. Informationer om nationalparker var sparsomme og ikke så let tilgængelige, i en tid hvor internettet ikke var opfundet.

Så vi kørte direkte mod Grand Canyon, uvidende om, at vi missede 5 store nationalparker og et hav af naturoplevelser i det smukke Utah.

Capitol Reef i Utah

De 5 store

I dag er det min absolutte favoritstat. Her ligger f.eks de 5 store, “The big 5”, Zion, Bryce, Arches, Canyonlands og Capitol Reef. Disse tiltrækker flere og flere danskere på roadtrip, i Utah, der kalder sig selv “Life elevated” . Man bliver ikke kun høj af at være i staten. Den ligger også højt. Store dele ligger over 1800 meter, så der er en god grund til, at man let bliver forpustet, når man vandrer oppe i f.eks Arches. Staten er 5 gange så stor som Danmark, men har kun 3 millioner indbyggere.

Af de 5 store, er Capitol Reef nationalpark ikke så kendt. Det er som om at roadtrip folket, ikke har fundet en naturlig rute. Det er synd og skam, for Capitol Reef er virkelig flot, med sine smukke canyons og grønne vegetation. Her finder man talrige vandremuligheder og “Scenic Drives”, dvs særligt flotte køreruter.

Peek a boo canyon

Vandreture i slot canyons

Tag f.eks på tur ad “Hole in the rock road”, som 250 mormoner skabte, da de ledte efter en vej til Coloradofloden. Se f.eks flotte Devils Garden stenformationer. Et syn i særklasse. Længere nede af (grus) vejen, kan man komme ind i Peek-a-boo slot canyon. Slot canyons er kløfter/sprækker i de smukke canyons. Nogle steder er de smalle og man må kante sig igennem, mens de andre steder er flere meter brede. Der er ofte vandløb der finder vej nede i kløfterne og efter regnvejr kan det ligefrem være farligt at opholde sig dernede. Check situationen hos de lokale rangers, inden I går derned.

Devil Garden

Hwy. 89

Kører man på Hwy. 89, er man på en velbesøgt roadtrip rute. Ruten forbinder bla Grand Canyon og Zion. Mange tager et stop i byen Page, der ligger lige på grænsen til Utah. Page er kendt for Lake Powell, Antelope canyons og Horseshoe Bend. Lige på den anden side af Page, ligger der områder som kun de færreste kender. Toadstool Rimrocks, er med sine utrolige hoodoos i mange forskellige farver, et must-see. Hoodoos er millioner år gamle eroderede sandformationer og ligner lidt paddehatte. I samme område finder man også Paria slot canyons, der er USAs længste. Vil du gå hele den 32 km lange rute, må du sætte 3 dage af, samt sætte dig godt ind i sikkerhedsreglerne. Naturen er være meget utilgivelig, hvis man ikke omgår den med respekt.

Toadstool Rim

Lotteriet i Kanab

Hver morgen er det lille visitorcenter i Kanab stuvende fuldt af mennesker. Spændte mennesker. De 2-300 personer er deltagere i et lotteri, med kun 1 gevinst. Mange kommer her dag efter dag og de fleste må gå tomhændede derfra. Gevinsten er en tilladelse til at se “The Wave”. The Wave er klipper der er formet af det hav der engang lå i det store Vermillon Cliffs område. Måske kender du billederne fra windows, der bruger The Wave som skærmbaggrund.
Lotteriet er en simpel måde, hvorpå man adgangsbegrænser antallet af besøgende, for at beskytte områdets natur. Skulle du være så heldig at vinde, så forbered dig godt. The Wave er ikke let at finde. Der er ingen skilte og det kan være svært at finde vej tilbage.

Dagens indlæg er skrevet af Michael Bo Christensen.

Michael har været på 18 rejse i USA, og han har en særlig forkærlighed for nationalparker.
Michael fortæller om sig selv:
“I foråret 2016 søsatte jeg www.drivingusa.dk. Et site, der skulle omsætte mine oplevelser i det amerikanske til brugbar information for nye rejsende.
På mit site finder man alt, hvad man har brug for at vide, hvis man skal på roadtrip. Alt det praktiske.
Jeg tiltrækkes af landets ubeskrivelige naturoplevelser og dets altid hjælpsomme og imødekommende befolkning.
USA er min generations musik- og tv kulisse og derfor altid spændende at gense på det helt store lærred.
I påsken 2017 er jeg bla. på tur med Hopi indianeren “Lefthanted Hunter” i Hopi reservatet, i Arizona. ”

Du kan følge Michael på hans rejseblog Driving USA.

Michael Bo Christensen

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!