Julekalenderindlæg
0

”WWOOF’ing i Canada” af Josephine Hansen

Sidste år, i november 2014, WWOOF’ede jeg for første gang. Min veninde havde i foråret fortalt om sine WWOOF oplevelser i Australien og jeg syntes det lød rigtig spændende og da jeg selv stod og skulle et år til Canada undersøgte jeg det nærmere. World Wide Opportunities On Organic Farms er en organisation, hvor man […]

”WWOOF’ing i Canada” af Josephine Hansen

Sidste år, i november 2014, WWOOF’ede jeg for første gang. Min veninde havde i foråret fortalt om sine WWOOF oplevelser i Australien og jeg syntes det lød rigtig spændende og da jeg selv stod og skulle et år til Canada undersøgte jeg det nærmere.

World Wide Opportunities On Organic Farms er en organisation, hvor man har muligheden for at arbejde frivilligt på fx gårde mod kost og logi. På WWOOF Canadas hjemmeside havde jeg lavet en profil, der fortalte lidt om mig, og hvad jeg gerne ville opleve, og inden ret længe blev jeg kontaktet af Anna, som spurgte, om jeg ikke kunne tænke mig at bruge noget tid hos dem.

Fantastisk smuk sø i Canada

Jeg havde været i Canada i et par måneder, inden jeg drog til den vestlige side af landet, British Columbia.
En lørdag morgen slæbte jeg min backpack med til Vancouver og tog bussen gennem de bjergklædte landskaber, og efter et par timer i retning mod øst stod jeg af bussen og blev mødt af Anna og hendes tre yngste børn.
15 min i bil og vi var ved deres lille gård – med massere af dyr, kærlighed og meget smukt landskab!

Dyrerne i haven i Canada

Jeg blev vist rundt i huset og henne ved laden, og på min vej mødte jeg kalkuner, grise, høns, køer, heste, ænder, får, en vædder, katte og hunde.
Anna fortalte mig om deres hverdag – hende og hendes mand, som er tømrer med eget firma, har fem børn som alle bliver undervist hjemme.

En dag som WWOOF’er
Klokken 7 ringede vækkeuret, så var det på med overtøjet og ud for at hjælpe med at fodre dyrene og malke koen, noget som ser forholdsvist nemt ud, men det tog flere forsøg og beskidte ko haler i hovedet, inden jeg fik sat maskinen på yveret.

Dyrerne på gården i Canada

Efter morgenmaden, som oftest bestod af hjemmelavet brød, blev dagen brugt på rigtig mange forskellige ting. Der blev malet, syet, strikket (en af de mange ting, Anna lærte mig) og hæklet.
Ved 12-13 tiden var det tid til frokost, som de fleste dage var lækre, varme, hjemmelavede supper. Så var jeg ellers ude og male igen fx et orgel, bakker og andre dekorative ting, som senere skulle sælges på et marked. Det betød, at jeg brugte meget af min dag i garagen; der arrangerede jeg også alle hendes krukker med syltede madvarer.

Efter nogle timer i garagen, var der te-pause inden aftensmaden skulle klargøres. Alting skulle laves fra bunden, så der blev brugt rigtig meget tid på at lave mad. Efter aftensmaden havde jeg faktisk fri, men da jeg ikke havde lyst til at sidde på mit værelse, brugte jeg i stedet noget tid med pigen, og vi hæklede eller fandt på noget andet at lave – for tv var der ikke noget af i huset.

View fra gården i Canada

Anna og hendes familie er stort set selvforsynende og lever på en måde, der er næsten stik modsat, af den måde jeg lever på i Danmark. Jeg lærte så mange ting af hende. Vi lavede sæbe, vaskepulver, bagte brød, kefier soda (som lidt minder om sodavand, men det er probiotisk og godt for maven).
Vi tog også på svampejagt i bjergene, og jeg oplevede en kalv blive født. Anna fortalte sin historie, om hvorfor hun havde ændret livsstil. Det var en kæmpe oplevelse at lære at lave alle disse ting og opleve at leve på en anden måde. Og at lære disse fantastiske mennesker at kende – jeg er virkelig taknemmelig for den oplevelse jeg havde.

Dreng med killinger i Canada

Inden jeg tog afsted tænkte jeg virkelig: “Hvad pokker har jeg kastet mig ud i? Jeg kender slet ikke de her mennesker …” Men efter tre uger var ”de her” helt fremmede mennesker blevet mine venner. Jeg lærte helt nye ting, som jeg har taget med mig videre – små ting, som at jeg fx nu tænker rigtig meget over, hvad der er i de produkter, jeg bruger – alt fra mad til makeup.
Jeg har lært, at hvis jeg ikke på et eller andet tidspunkt synes, det er lidt skørt, så er det ikke et eventyr. Og at jeg altid skal have ja-hatten på, for ellers ville intet af dette være muligt.

Jeg håber, at i alle får en fantastisk jul!

Dagens indlæg er skrevet af Josephine Hansen. Josephine startede på en international humanistisk bachelor i sommers, så hun studerer på første semester. Hun har ofte rejst alene – første gang som 14-årig, hvor hun var på en gruppetur til Tunesien. Efter 9. klasse var jeg Rotary udvekslingsstudent i Ontario, Canada, og så har hun lige været et år mere i Canada på ‘working holiday’, hvor hun bl.a. rejste i British Columbia. Josephine jeg elsker Canada, for som hun siger det: “Der er simpelthen så smukt, og alle jeg kender derovre er rigtig søde.” Derudover har hun rejst en del i USA og rigtig meget i Europa sammen med min familie; dog har hun er hun aldrig nået til Norge, så nu har hun besluttet, at hun skal til Norge for at holde nytår. Og i februar 2016 har hun planer om at rejse til Schweiz for at besøge en veninde, som hun mødte i mit udvekslingsår – “Så vi kan forhåbentlig få stået lidt på ski”.
Nu hvor Josephine er begyndt at studere, vil hun forsøge at holde sine ture lidt kortere, “men jeg er ikke færdig med at se verden, og mit næste mål er at komme til Asien :-)”. Du kan følge Josephines rejser på hendes Instagram-profil: thebeautyofliving

Tekst og billeder er copyright © Josephine Hansen.

Josephine Hansen

Josephine står bag Instagram-profilen: thebeautyofliving

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!